Αθήνα, 21 Ιανουαρίου, 2022

Τέλος ο εμβολιασμός κυβερνητικών στελεχών μετά τις αντιδράσεις

Εκνεύρισε πολίτες και αντιπολίτευση, η «παρέλαση» κυβερνητικών στελεχών στα εμβολιαστικά κέντρα για να γίνει ο εμβολιασμός τους και να βγουν οι selfies στα social media, προκαλώντας ακόμα και την οργή του ίδιου του πρωθυπουργού.

Οι «αχρείαστοι» εμβολιασμοί κυβερνητικών στελεχών, από σήμερα σταματούν όπως ανακοίνωσε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως δήλωσε μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ:

«Τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα είναι τα κυβερνητικά στελέχη που κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα προτεραιότητας, ότι δεν πρέπει να λείψουν από τη θέση τους. Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο αν συμβεί κάτι. Σας θυμίζω την περίπτωση του κ. Πλακιωτάκη. Η προτεραιοποίηση έχει γίνει από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, σε ότι αφορά τις αναρτήσεις τις χθεσινές επειδή δόθηκε μια λάθος εικόνα, κακώς έγιναν αυτές οι αναρτήσεις. Αντιλαμβάνομαι την προσδοκία και την ελπίδα όλων των Ελλήνων πολιτών, και ελπίζω πως θα είναι όλων, να εμβολιαστούν και τα κυβερνητικά στελέχη που ήταν σε αυτή τη φάση να εμβολιαστούν προφανώς είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι υπερέβαλλαν στην εικόνα».

εμβόλιο - κορονοϊος - covid-19
εμβόλιο – κορονοϊος – covid-19

Η κα Πελώνη πρόσθεσε ότι: «Ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα. Ο συμβολισμός ήταν αυτός για να εκπεμφθεί το μήνυμα ενότητας από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για όλους τους Έλληνες. Ο συμβολισμός ήταν αυτός, υπήρχε μια λίστα από ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. 66 έχουν εμβολιαστεί, κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 1.128 που έχουμε μέχρι σήμερα και να σας θυμίσω ότι σε αυτούς υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί όπως η ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και εδώ κλείνει αυτό».

Εμβόλιο - Σακελλαροπούλου - Τσιόδρας - Μητσοτάκης
Εμβόλιο – Σακελλαροπούλου – Τσιόδρας – Μητσοτάκης

Πρόσθεσε ότι: «Για τις selfies κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις».

Αναφορικά με την είδηση ότι 126 κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Στους 1.128 που είχαν γίνει μέχρι χθες το βράδυ εμβολιασμούς 66 αφορούν κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ κλείνει. Θα εμβολιστούν και αυτοί όπως και όλοι μας όταν έρθει η σειρά μας με βάση την προτεραιοποίηση όπως και εγώ θα κάνω το εμβόλιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω ότι έρθει η σειρά μου. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να προχωρήσει το σχέδιο, υπάρχει ένα σχέδιο οργανωμένο, προχωράμε στους εμβολιασμούς των υγειονομικών. Από την επόμενη εβδομάδα που θα μπουν στις γραμμές του εμβολιασμού οι περισσότερες δόσεις που έρχονται θα είναι σε πλήρη λειτουργία και ο εμβολιασμός των υγειονομικών ξεκινούν βάση της προτεραιοποίησης που έχει γίνει, οι οίκοι ευγηρίας, οι κλειστές μονάδες αποκατάστασης. Αυτό προέχει αυτή τη στιγμή, αυτό το project μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οπότε και ο σχεδιασμός είναι κάπου εκεί να ανοίξουν, λίγο νωρίτερα, και οι πλατφόρμες για τα ραντεβού αλλά να ανοίξει αυτό το εγχείρημα και στις ευρύτερες ομάδες πληθυσμού πάντα με βάση την προτεραιοποίηση που έχει κάνει η εθνική επιτροπή εμβολιασμού».

Η κα Πελώνη ρωτήθηκε και για τον ανασχηματισμό και είπε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι όταν η πολιτική επικαιρότητα δεν βγάζει ειδήσεις γιατί υπάρχουν άλλα project στο προσκήνιο όπως λέμε τώρα για το project του εμβολιασμού, πάντα επανέρχεται το θέμα του ανασχηματισμού. Δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:εμβολιασμός εμβολιασμός εμβολιασμός εμβολιασμός

Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο; Ο ΕΟΔΥ απαντά με 26 ερωτήσεις

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ακολουθήστε μας

1,057ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,666ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία νέα