Τάσος Μπερδέσης: Στην έκθεση για την ελληνική μαφία και το όνομα του πυγμάχου (video)

Τάσος Μπερδέσης, το όνομα του πυγμάχου, που δολοφονήθηκε στη Βάρη, βρισκόταν στην έκθεση για την ελληνική μαφία με τα 500 ονόματα που είχε παραδώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το Open, στην έκθεση αυτή, γινόταν εκτενής αναφορά για την υπόθεση του 2015, που αφορούσε σε σύλληψη μιας εγκληματικής οργάνωσης, με το όνομα του πυγμάχου να εμπλέκεται.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Τάσος Μπερδέσης είχε αθωωθεί, ωστόσο φαίνεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι αποτελούσε πάντα ένα άτομο με ενδιαφέρον για το τμήμα εκβιαστών της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι από το 2017 έχουν γίνει 17 εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου, με τις 5 από αυτές να σημειώνονται τους τελευταίους 5 μήνες, ενώ σε 14 δολοφονίες χρησιμοποιήθηκε πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ.

Τάσος Μπερδέσης – Δολοφονία στη Βάρη: Πώς έγινε η εκτέλεση

Τραύματα σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι έχει ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης που εκτελέστηκε με πάνω από δέκα σφαίρες σήμερα το πρωί στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη, με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 14 κάλυκες, ενώ ο 39χρονος έχει τραύματα σε όλο του σώμα όπως και στο κεφάλι, με τη νεκροψία να αναμένεται αύριο.

Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών, όπως αναφέρει το κανάλι, προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας, κυρίως από κεντρικά σημεία, όπως η Βάρης Κορωπίου, στην οποία καταλήγει η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, ώστε να δουν μήπως εντοπίσουν το τζιπ των εκτελεστών αλλά και για να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή τους.

Τάσος Μπερδέσης – Δολοφονία στη Βάρη: Τον πυροβόλησαν στο πάνω μέρος του σώματος

Η εκτέλεση έγινε στις 9 παρά τέταρτο το πρωί, με τους δράστες να πλησιάζουν το θύμα μέσα σε ένα τζιπ και να τον πυροβολούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πάνω μέρος του σώματος. Η ΕΛΑΣ, μάλιστα εξετάζει, αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι καλάσνικοφ.

Το θύμα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από το 2008 είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών κυρίως στην περιοχή της Πάτρας, για τις οποίες είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή. Παράλληλα το όνομά του είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις εκβιασμών σε βαλκανική χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κάνει έναν χρόνο φυλακή.

Τάσος Μπερδέσης - πυγμάχος
Τάσος Μπερδέσης – πυγμάχος
Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για την εγκληματικότητα

Για πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε παρέμβασή του μετά την εκτέλεση του 39χρονου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης στάθηκε στις τέσσερις ανθρωποκτονίες που έγιναν σε 2 μήνες.

«Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και σημείωσε ότι η Δημοκρατία θα πρέπει να απαντήσει οργανωμένα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αρχικά αναφέρει: «Όπως το 2018 έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες.

Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα.

Αλλά μέχρις εδώ. Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της!

Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες.

Πρόσφατα, κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Χρυσοχοΐδης: Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Ο πρώτος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τα όσα φαίνονται. Όπως με την τρομοκρατία, όπως με την Χρυσή Αυγή, ο βασικός κίνδυνος είναι από τα όσα δεν φαίνονται, και αφορούν στη δημοκρατία.

Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας.

Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη.

Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι.

Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα.

Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας!

Παράλληλα η αστυνομία δεν ολιγωρεί. Μόνο στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν έλεγχοι σε 65 «μαγαζιά» και 25 «στοχευμένοι» έλεγχοι σε στέκια της νύχτας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ενισχύονται. Εξίσου ενισχύονται και οι περιπολίες στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!»

Τα χτυπήματα στο ρινγκ που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε έναν 18χρονο

Η δολοφονία του 39χρονου στη Βάρη έφερε ξανά στο φως την υπόθεση θανάτου ενός 18χρονου συναθλητή του, ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2000 έπειτα από χτυπήματα του Τάσου Μπερδέση στο ρινγκ.

Όπως μετέδωσε το Mega, o Τάσος Μπερδέσης, είχε σκοτώσει με τρεις γροθιές τον συναθλητή του, Θανάση Μηλιόρδο σε φιλικό αγώνα στην Πάτρα. Ο άτυχος αθλητής νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ αλλά έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από έξι μέρες.

Η οικογένεια του 18χρονου απελπίστηκε από τον πολύχρονο δικαστικό αγώνα, καθώς, όπως υποστηρίζει ο αδερφός του, ορισμένοι από τον ομοσπονδία τους έβαζαν εμπόδια.

«Άκρη δεν βγάλαμε, η ομοσπονδία πυγμαχίας εναντίον μας, εννοώ μη μαυρίσετε το άθλημα, μη χαλάσετε το άθλημα, μη το ένα, μη το άλλο. Εμείς φτάσαμε μέχρι τον Άρειο Πάγο, δεν βγάλαμε ποτέ άκρη» ανέφερε στο Mega, ο αδερφός του Μηλιόρδου.

Σάκης Κεχαγιόγλου
Σάκης Κεχαγιόγλου

«Ο Τάσος Μπερδέσης δεν είναι υπόκοσμος, ήταν πελάτης και φίλος»

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου μίλησε για τον 39χρονο πυγμάχο, υπογραμμίζοντας πως εκτός από πελάτης ήταν και φίλος και αναφέροντας όλες τις υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί αλλά τελικά είχε αθωωθεί.

«Εκτός από πελάτης μου ήταν και φίλος μου ο Τάσος. Είναι θλιβερή μέρα για μένα» είπε στην εκπομπή Τ-LIVE. «Είχε κατηγορηθεί για τρεις υποθέσεις και αθωώθηκε και στις τρεις. Το χρέος μου ήταν να τον υπερασπιστώ στα δικαστήρια. Από εδώ και πέρα η αρμοδιότητα είναι της Αστυνομίας. Το χρέος μου τελείωσε και δυστυχώς ο Τάσος πέθανε στα 39 του, ήταν ένας εκπληκτικός αθλητής, είχε όνειρο την Ολυμπιάδα και αδίκως αποκλείστηκε».

Είχε κατηγορηθεί για τρεις υποθέσεις αλλά αθωώθηκε

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο το θύμα είχε κατηγορηθεί για τρεις υποθέσεις. «Είχε κατηγορηθεί για τρεις υποθέσεις και αθωώθηκε και στις τρεις. Το χρέος μου ήταν να τον υπερασπιστώ στα δικαστήρια. Από εδώ και πέρα η αρμοδιότητα είναι της Αστυνομίας» είπε.

Και συνέχισε: «Κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Μεσολόγγι και αθωώθηκε ομόφωνα. Είχε κατηγορηθεί σε μια άλλη δίκη στην Πάτρα στην οποία αθωώθηκε στο Εφετείο και η τρίτη περίπτωση που είχε κατηγορηθεί αλλά επίσης αθωώθηκε ήταν για υπόθαλψη εγκληματία. Είχε διατελέσει και φυγόποινος για τρία χρόνια. Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα. Κρυβόταν αλλά αθωώθηκε μετά στο εφετείο».

Ο κ. Κεχαγιόγλου μίλησε για ένα χαρούμενο παιδί.

«Ήταν ένα χαρούμενο παιδί από φτωχή οικογένεια. Θλίβομαι για τη μητέρα και τον αδελφό του. Μεγάλωσε δουλεύοντας σκληρά. Ευχάριστο στην παρέα και μέσα στα χρόνια, ενεπλάκη μεν σε υποθέσεις αλλά όπως είπαμε είχε αθωωθεί. Για μένα ο Τάσος Μπερδέσης δεν είναι υπόκοσμος ήταν πελάτης και φίλος. Τελευταία δεν είχα επαφή μαζί του. Είχα να του μιλήσω για μήνες».

opinion-leader-goole-news

Σχετικά άρθρα