Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σαρωτική νίκη του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή προέδρου (video)

Σαρωτική αδιαμφισβήτητη είναι η νίκη του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τον τρόπου που θα εκλέγεται ο πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Από την καταμέτρηση των ψήφων προκύπτει πως η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε απευθείας εκλογής του προέδρου και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Ψήφισαν 4681 σύνεδροι.

Υπέρ της απευθείας εκλογής από τα μέλη: 3438 (73,4%).

Υπέρ της εκλογής από τους συνέδρους: 1208 (25,8%).

Το συνέδριο ολοκληρώνεται την Κυριακή με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν περίπου 500 σύνεδροι που δεν έμειναν στην ψηφοφορία. Κομματικές πηγές αναφέρουν πως αυτό οφείλεται είτε σε οικονομικούς λόγους (μετακίνησης και πολυήμερης διαμονής στην Αθήνα) είτε σε λόγους υγείας (κρούσματα covid κ.α.)

Ένταση στο συνέδριο

Απίστευτη ένταση επικράτησε νωρίτερα. Ένας σύνεδρος από την Πέλλα επιτέθηκε φραστικά στον Θοδωρή Δρίτσα με αποτέλεσμα η Όλγα Γεροβασίλη να του δείξει την… έξοδο!

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την πρόταση Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη, λέγοντας ότι αυτή η πρόταση «μας δίχασε».

Τότε, ένας σύνεδρος από την Πέλλα ακούστηκε να τον αποδοκιμάζει με άσχημους χαρακτηρισμούς. Κατά ορισμένους δε, κινήθηκε εναντίον του τη στιγμή που ο κ. Δρίτσας κατέβαινε από το βήμα!

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, η πρόεδρος του συνεδρίου, Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω σύνεδρος αποπέμπεται από το συνέδριο και, μάλιστα, δεν του επέτρεψε να ανακαλέσει.

Opinion-google-news

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας – Σε εξέλιξη η διαδικασία (video)

Σχετικά άρθρα