Στην Ελλάδα η Amazon με γραφεία και προσλήψεις

Η Amazon, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου του Τζεφ Μπέζος, ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα.

Μετά το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Amazon ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα για να υποστηρίξει το cloud computing.

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοίνωσε το άνοιγμα γραφείων, για πρώτη φορά, στην Αθήνα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ετοιμάζεται να κάνει προσλήψεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Amazon, τα νέα γραφεία στην Ελλάδα αποτελούν μέρος της επένδυσης της AWS στη χώρα μας, καθώς η εταιρεία ήδη υποστηρίζει έναν αριθμό πελατών και συνεργατών, που συνεχώς αυξάνονται.

Τα γραφεία της Amazon θα υποστηρίζουν οργανισμούς, αλλά και επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων νεοσύστατων επιχειρήσεων- όπως και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα με σκοπό τη μετάβαση στο AWS Cloud.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε το πρώτο μας γραφείο AWS στην Ελλάδα», δήλωσε ο Przemek Szuder, επικεφαλής για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στην AWS.

«Έχουμε δει αύξηση όσων επιλέγουν την AWS από πελάτες στη χώρα και αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα γραφείο στην Αθήνα για να υποστηρίξουμε καλύτερα νέους πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το AWS για να καινοτομήσουν, να μειώσουν το κόστος στην πληροφορική και να αναπτύξουν τους οργανισμούς τους στο cloud. Ανυπομονούμε να καλλιεργήσουμε το πρωτοποριακό πνεύμα της χώρας μαζί με τους πελάτες μας και να τους βοηθήσουμε να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό για να προσφέρουν καινοτόμα νέα προϊόντα και υπηρεσίες σε Έλληνες πελάτες».

Το AWS, σύμφωνα με την Amazon, παρέχει αποθήκευση, δικτύωση, βάσεις δεδομένων και άλλες προηγμένες τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση, καθώς και υπηρεσίες pay-as-you-go.

Μερικές από τις πιο επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο, όπως η Airbnb και η Netflix, καθώς και εταιρικές εταιρείες, όπως η BMW, η Formula 1 και το Twitter, καθώς και κυβερνητικοί οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου και η NASA χρησιμοποιούν AWS.

Όσοι ενδιαφέρονται για να κάνουν καριέρα στην AWS στην Ελλάδα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μια θέση εργασίας ΕΔΩ.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

https://opinionleader.gr/tha-episkevazete-moni-tis-spasmeni-othoni-kinitou-sou/

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα