Φαίη Σκορδά: Ζητά να κλείσουν τα social της Λατινοπούλου και εκείνη την κατηγορεί για «φασιστικό παραλήρημα» (video)

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κατηγορεί τη Φαίη Σκορδά για τα όσα είπε ζωντανά στον αέρα του «Πρωινού» στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγω για «φασιστικό παραλήρημα» της παρουσιάστριας.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή προβλήθηκε ένα απόσπασμα από το βίντεο της Σοφίας Μουτίδου στο Youtube, στο οποίο ήταν καταπέλτης για την Λατινοπούλου και τα όσα ανέφερε για την Δανάη Μπάρκα, με την παρουσιάστρια στη συνέχεια να τοποθετείται.

«Είναι άλλο να κάνεις έναν σχολιασμό και μια κριτική και άλλο να λες ότι αυτό το πρότυπο δεν είναι υγιές. Τι λέει η Σοφία Μουτίδου; “Εσείς που ανακαλύψατε τώρα να κάνουμε μάθημα για το ποιο είναι το υγιές πρότυπο στην Ελλάδα, γιατί επιλέξατε τη Δανάη κι εμένα; Γιατί δεν επιλέξατε άλλα πρόσωπα και άλλες καταστάσεις;”», ανέφερε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

Και πρόσθεσε: «Εγώ θα έλεγα να επέλεγαν όχι άλλα πρόσωπα, αλλά άλλες συμπεριφορές. Κάποιος να κλείσει το Twitter και το Instagram της κυρίας Λατινοπούλου, παρακαλώ. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πρότυπα».

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν δίστασε φυσικά να επανέλθει με νέα ανάρτηση – απάντηση, ανεβάζοντας ένα βίντεο στα social media. Ακολουθούν τα όσα είπε στον φακό:

«Είναι γεγονός πως η γλώσσα της αλήθειας, αλλά και της κοινής λογικής ενοχλεί πλέον ξεκάθαρα τους εκφραστές της πολιτικής ορθότητας, αλλά και της woke ατζέντας. Τρανό παράδειγμα το σημερινό φασιστικό παραλήρημα της κυρίας Σκορδά που μέσα από το βήμα της πρωινής πανελλαδικής εμβέλειας εκπομπής της δήλωσε ξεκάθαρα πως κάποιος πρέπει να κλείσει τους λογαριασμούς μου από τα social media. Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του φασισμού τότε αλήθεια ποιος είναι; Από πότε η κυρία Σκορδά και η κάθε κυρία Σκορδά έχουν τοποθετηθεί λογοκριτές στη γνώμη μας και την άποψή μας. Ποιος τους το έδωσε αυτό το δικαίωμα και ποιος τους το επιτρέπει; Ευτυχώς δεν ζούμε σε παλαιότερες εποχές γιατί τότε μάλλον θα ζήταγαν να μας ρίξουν στην πυρά.

Χαίρομαι που όλοι τώρα μπορούν να δουν το αληθινό πρόσωπο του τέρατος και να κρίνουν ποιος είναι ο αληθινός φασίστας και ποιος ο αληθινός δημοκράτης. Εμείς που θέλουμε να ακούγονται όλες οι απόψεις και ο κόσμος να κρίνει το σωστό ή όλοι αυτοί που σαν άλλοι ιεροεξεταστές επιθυμούν την εξάλειψη των φωνών μας που τος χαλάνε το αφήγημα της ορθοπολιτικής ατζέντας; Τροφή για σκέψη».

Τι σημαίνει φασισμός και ποιος είναι φασίστας

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κατηγόρησε την Φαίη Σκορδά για φασισμό ενώ τόνισε πως πλέον όλοι μπορούν να κρίνουν «ποιος είναι ο αληθινός φασίστας». Τι σημαίνει όμως φασισμός και ποιος χαρακτηρίζεται ως φασίστας;

Η απάντηση έρχεται από τη Wikipedia η οποία στο λήμμα «φασισμός» αναφέρει: Ο φασισμός είναι η ριζοσπαστική ακροδεξιά υπερεθνικιστική ιδεολογία και πολιτική πρακτική που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, η οποία ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών όρων, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ιταλία του Μουσολίνι και αναπτύχθηκε από τους Γερμανούς ναζιστές και άλλους. Προτείνει έναν ολοκληρωτικό τρόπο διακυβέρνησης, από έναν συγκεκριμένο αρχηγό ο οποίος θα συνενώσει όλες τις τάξεις σε ένα Έθνος, το οποίο ορίζεται ως το «ανώτερο» με προορισμό να κυριαρχήσει στα άλλα, «κατώτερα» έθνη και φυλές. Σήμερα οι όροι «φασισμός» και «φασίστας» χρησιμοποιούνται, μεταφορικά, στην καθημερινή γλώσσα για να δηλώσουν την αυταρχικότητα και τον δεσποτισμό, την αυθαιρεσία, την εξουσιαστική, βίαιη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Στο λήμμα «φασίστας» αναφέρεται: Από την εμφάνιση του φασισμού στην Ευρώπη το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, ο όρος φασίστας έχει πολλές φορές χρησιμοποιηθεί ως υποτιμητικός και προσβλητικός χαρακτηρισμός για ένα ευρύ φάσμα ατόμων, πολιτικών κινημάτων, κυβερνήσεων, και δημοσίων και ιδιωτικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και κάποια που κανονικά δεν θα κατατάσσονταν στην ιδεολογία του φασισμού σύμφωνα με τις πολιτικές επιστήμες. Τις περισσότερες φορές ο όρος χρησιμοποιείται συναισθηματικά φορτισμένο υποκατάστατο του «αυταρχικός».

Τι είναι το κίνημα woke που επικαλέστηκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Η Φαίη Σκορδά, σύμφωνα με την Αφροδίτη Λατινοπούλου εκφράζει τη woke ατζέντα. Τι είναι όμως η woke ατζέντα που επικαλέστηκε η κ. Λατινοπούλου; «Woke είναι ένα αγγλικό επίθετο που σημαίνει “επαγρύπνηση εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων” προερχόμενο από το αφροαμερικανικό ιδίωμα (African-American Vernacular English) στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Πλέον, περιλαμβάνει μια ευρύτερη επίγνωση και επαγρύπνηση εναντίον των κοινωνικών ανισοτήτων όπως ο σεξισμός, η ομοφοβία και έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ένα φάσμα αριστερών ιδεών που αφορούν πολιτικές όπως η μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη. Ο όρος εξαπλώθηκε διεθνώς και προστέθηκε στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης το 2017. Άνθρωποι, κυρίως δεξιών και κεντρώων φρονημάτων, χρησιμοποιούν τον όρο συχνά με ειρωνικό τρόπο για διάφορα αριστερά κινήματα, όπως το Black Lives Matter. Με τη σειρά τους, ορισμένοι σχολιαστές τον θεωρούσαν προσβλητικό όρο με αρνητικούς συσχετισμούς σε όσους προωθούν πολιτικές ιδέες που αφορούν εθνική ταυτότητα και φυλή» αναφέρει η Wikipedia στο ανάλογο λήμμα.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα