Σήκωσε μανίκι ο Αλέξης Τσίπρας για το εμβόλιο (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εμβολιάστηκε στο «Ευαγγελισμός» κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υποδέχτηκε, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την άφιξή του στο Νοσοκομείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να συνομίλησε και με συνδικαλιστές υγειονομικούς που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα την ώρα του εμβολιασμού του, καθώς όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του εμβολιασμού και της δημόσιας υγείας, για επικοινωνιακούς λόγους.

Οι δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από τον Ευαγγελισμό

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση. Να νιώθει ανασφάλεια για τις πράξεις και τις παραλείψεις της», υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν έχουν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια «απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό».

«Το δηλώνω κατηγορηματικά. Το εμβόλιο είναι όπλο της επιστήμης για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τον ιό. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να εμβολιαστεί γρήγορα το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και ιδίως, οι ευπαθείς ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, γιατί οι μέχρι στιγμής δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα μέχρι το καλοκαίρι ή μέχρι το επόμενο φθινόπωρο».

«Συνεπώς, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη, αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες. Έχοντας τη γνώση των δέκα πρώτων μηνών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, να ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κάνει κινήσεις προκειμένου να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΥ, να ενισχύσει τη δευτεροβάθμια φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση στα τεστ προκειμένου να υπάρξει σκανάρισμα του πληθυσμού», επεσήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε μάλιστα, την ανάγκη: «να ενισχυθούν τα πειραματικά προγράμματα φαρμακευτικών αγωγών», καθώς όπως είπε «το ζήτημα είναι να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που θα μολυνθούν από τον ιό ενώ θα τρέχει το πρόγραμμα του εμβολιασμού».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι: «χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα οποία δεν δείχνει μια κυβέρνηση που στήνει επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων», ενώ όπως είπε, «χρειάζεται υπευθυνότητα και ένα σχέδιο που απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενίσχυση, κυρίως, των ευπαθών ομάδων και σκανάρισμα του πληθυσμού με μαζικά, δωρεάν τεστ».

«Αυτό το σχέδιο θα μας σώσει και όχι το να εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας στο εμβόλιο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, καταλήγοντας:

«Καλώ όλους και όλες που έχουν ακόμα και σήμερα αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό, να προσέλθουν και να εμβολιαστούν, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται η διαδικασία. Όλοι μας με το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί να σπεύσουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Ο πρώτος εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα (video)

Σχετικά άρθρα