Σεισμός: Αυτά τα ρήγματα απειλούν την Αττική με ισχυρή δόνηση – Τι λέει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος (photo)

Ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα ρήγματα που απειλούν την Αττική για ενδεχόμενη ισχυρή σεισμική δραστηριότητα, βάσει δονήσεων που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν, στις συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Μέσω δημοσίευσής του την Κυριακή (01/10), ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος απάντησε σε ένα διαχρονικό ερώτημα στο πλαίσιο της εκστρατείας αντισεισμικής ενημέρωσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το ερώτημα τίθεται συχνά.

«Στο πλαίσιο της εκστρατείας αντισεισμικής ενημέρωσης που κάνουμε από χρόνια, απαντώ, πάντα με ελεγμένα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων περίπου 120 ετών», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως, «υπάρχουν κι άλλα ενεργά ρήγματα, όμως, δε διαθέτουμε στοιχεία για το πότε ενεργοποιήθηκαν στο παρελθόν».

Η ανάρτηση Παπαδόπουλου

«Ποια απειλούν την Αττική; Πολλοί ρωτούν. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αντισεισμικής ενημέρωσης που κάνουμε από χρόνια, απαντώ, πάντα με ελεγμένα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων περίπου 120 ετών.

Ρήγμα Ωρωπού, σεισμός 20/07/1938, πολλές βλάβες, πολλά θύματα.

Ρήγματα Αλκυονίδων – Σχίνου – Καπαρελίου, σεισμοί 24/02, 25/02 και 04/03 του 1981. Πολλές βλάβες και θύματα στην επικεντρική περιοχή, σημαντικές βλάβες στην Αττική.

Ρήγμα Φυλής, Πάρνηθα, σεισμός 07/09/1999, πολλές βλάβες, πολλά θύματα στα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Υπάρχουν και άλλα ενεργά ρήγματα αλλά δεν διαθέτουμε στοιχεία για το πότε ενεργοποιήθηκαν στο παρελθόν».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα