Σάννυ Μπαλτζή: Η πρώτη ποιητική συλλογή της με τίτλο «Ανθρωποφάγος»

Μια συνολική παρουσίαση του πολύπλευρου έργου της Σάννυ Μπαλτζή περιλαμβάνεται στην πρώτη ποιητική συλλογή της Ανθρωποφάγος.

Πρόκειται για ένα δυνατό απόσταγμα συναισθημάτων, διαφορετικών χρονικών περιόδων, που επιχειρεί να μας παρασύρει στους δρόμους των μύθων, της σκληρής πραγματικότητας, της απώλειας, των καταραμένων ερώτων και της ματαιότητας, ενώ η φαντασιακή πηγή της λύτρωσης αναλαμβάνει το καθήκον να χτίσει τον κόσμο από την αρχή.

Τέσσερις ενότητες, τέσσερις άξονες γύρω από τους οποίους εκτυλίσσεται η αχαλίνωτη φαντασία της, αποκαλύπτοντας το αντισυμβατικό της ταλέντο και τη δυνατή γραφή της, καθώς περιπλανιέται σε εμβληματικά πορνεία, παλιές γειτονιές, κακόφημους δρόμους και όνειρα, αναζητώντας τη χαμένη αθωότητα.

Χαρακτηριστικός είναι ο «επικήδειος», ανάκληση και φόρος τιμής στη μεγάλη τραγουδοποιό Αρλέτα, που μάλιστα είχε κατονομάσει τη Σάννυ Μπαλτζή ως κορυφαία ποιήτρια της γενιάς της.

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται, επίσης, μελοποιημένη ποίηση μέσα από σημαντικές συνεργασίες, ιδιαίτερα διακεκριμένες δουλειές της που έγιναν τραγούδια, ενώ αποκαλύπτονται και τα δύο τετράστιχα που υπολείπονται στο τραγούδι «Σαν Χουάν», όπου ο Σταύρος Σιόλας ανέσυρε μέσα από αυτή τη συλλογή, πριν την έκδοσή της, μελοποιώντας ένα μέρος της.

Τα σκίτσα του βιβλίου επιμελήθηκε ο εικαστικός ζωγράφος Δημήτρης Αστερίου.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα