Ρούλα Πισπιρίγκου: Επικαλείται αντιφάσεις στο πόρισμα – Έρχονται νέες διώξεις για Μαλένα και Ίριδα (video)

Μετά την τετράωρη συνάντηση που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου ο δικηγόρος της, μίλησε για αντιφάσεις στις ιατροδικαστικές εκθέσεις αλλά και σε καταθέσεις μαρτύρων για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας.

Αυτό είπε Όθωνας Παπαδόπουλος στο δελτίο του ΑΝΤ1, τονίζοντας για την υπόθεση ότι «γίνεται μια έρευνα, δεν είναι πάντα κάτι κακό, μπορεί να δείξει πράγματα, ωστόσο πράγματι έχουμε πάρει στα χέρια μας τη δικογραφία και έχουμε δει πολλά αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα μεταξύ τους δεδομένα».

Τα σημάδια της Ίριδας είπε, ότι είχαν περιγραφεί στην ιατροδικαστική εξέταση ως μεταθανάτια ενώ στο τωρινό πόρισμα των ιατροδικαστών αλλάζει ο χαρακτηρισμός των ευρημάτων.

Για το πανάκι της Ίριδας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε ότι και εκεί υπάρχει αντίφαση.

«Έρχεται σε αντίφαση αυτό που περιλαμβάνει το πόρισμα με αυτό το οποίο περιγράφει η ίδια η ιατροδικαστής η οποία είχε κάνει τη νεκροψία νεκροτομή. Η ιατροδικαστής που επισκόπησε και νεκροτόμησε το παιδί».

Η νέα υπερασπιστική «γραμμή» της Πισπιρίγκου και οι εξηγήσεις με σημείωμα

Σε ερώτηση για το πως θα δώσει τις εξηγήσεις της η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, ο δικηγόρος της απάντησε: «Το πιο πιθανόν είναι να απολογηθεί σε σημείωμα παροχής εξηγήσεων, δηλαδή έγγραφο υπόμνημα».

Ο ίδιος εξήγησε ότι -αρχικά τουλάχιστον- θα δοθούν οι εξηγήσει με υπόμνημα ώστε μέσω αυτού να απαντηθεί ο μεγαλύτερος όγκος των εξηγήσεων. Αν μετά χρειαστεί, να πάει και δια ζώσης η Ρούλα Πισπιρίγκου. Κάτι που, κατά τον κύριο Παπαδόπουλο, θεωρείται πολύ πιθανό. Να κληθεί δηλαδή και δια ζώσης η Ρούλα Πισπιρίγκου

Έρχονται νέες διώξεις για Μαλένα και Ίριδα

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο LiveNews ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ και εκείνος θεωρεί δεδομένο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να δώσει και δια ζώσης εξηγήσεις, εκτός από το υπόμνημα. «Εμείς συμπληρωματικά είναι βέβαιο ότι θα θελήσουμε να ρωτήσουμε και κάποια άλλα πράγματα διότι μετά περνάμε στο στάδιο της κατηγορίας, θα απαγγελθούν από την εισαγγελία οι κατηγορίες» είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Και συμπλήρωσε: «Αν η κυρία Πισπιρίγκου δεν ομολογήσει και δεν παρουσιάσει ισχυρά και ακλώνητα στοιχεία για την αθωώτητά της, θα πάει στο δικαστήριο και με την κατηγορία και των δύο παιδιών».

Τέλος, ο ίδιος χαρακτήρισε τα στοιχεία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου «αδιάσειστα. Οι μαρτυρίες μα δίνουν τέτοια εικόνα που μερικές φορές κάνει περιττή την ομολογία. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα».

Όσα μαρτυρούν οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Η Τζωρτζίνα φοβόταν μην πεθάνει σαν τις δύο μικρότερες αδελφές της. Αυτό μαρτυρούν οι ζωγραφιές της, όπως τις αποκωδικοποίησε η κλινική παιδοψυχολόγος, Δέσποινα Σαββόγλου.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα