Αυτό είναι το πρόστιμο στο κέντρο της Βανδή για το τσιγάρο του Μπισμπίκη (video)

Μια φωτογραφία του με το τσιγάρο στο χέρι έμελλε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τον Βασίλη Μπισμπίκη.

Η εικόνα του από το κέντρο διασκέδασης που τραγουδάει η Δέσποινα Βανδή ήταν αρκετή, για ν’ αρχίσει πάλι ο «πόλεμος» μεταξύ καπνιστών και αντικαπνιστών, αλλά και τα πρόστιμα.

Κι αν ο ηθοποιός τιμωρείται με 100 ευρώ, το πρόστιμο για την επιχείρηση είναι σαφώς πιο μεγάλο και κυμαίνεται από 4.000-6.000 ευρώ, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου για τα τετραγωνικά μέτρα του συγκεκριμένου κλειστού χώρου.

Στο προσκήνιο και πάλι ο «πόλεμος» καπνιστών αντικαπνιστών

Ο «πόλεμος» για το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους δεν ήταν άγνωστος σε κανέναν, αφού ήταν κοινό μυστικό ότι στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όσο και αν το ήθελαν οι επιχειρηματίες, η απαγόρευση του καπνίσματος ήταν δύσκολο να επιβληθεί. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ελέγξεις 1.200 ή 1.500 άτομα, τα οποία έχουν καταναλώσει αλκοόλ, όσο και αν θες να τηρήσεις το νόμο.

Η Δέσποινα Βανδή μαζί με τον Βασίλη Μπισμπίκη
Η Δέσποινα Βανδή μαζί με τον Βασίλη Μπισμπίκη

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, όσο ευγενικά και αν γίνει η παρατήρηση από το προσωπικό, η συντριπτική πλειοψηφία των θαμώνων που καπνίζουν θα την αγνοήσει, μέσα στο κλίμα ευφορίας που υπάρχει εκείνη τη στιγμή.

Η φωτογραφία του Μπισμπίκη με το στριφτό τσιγάρο που κράταγε στο χέρι του διακινήθηκε μέσω social media και η απάντηση του Θανάση Πλεύρη ήταν η αναμενόμενη. Έπραξε τα δέοντα, ανακοινώνοντας ότι κινούνται οι διαδικασίες για την επιβολή προστίμου.

Τι απαντά το νυχτερινό κέντρο «Έναστρον»

Ανακοίνωση εξέδωσε το νυχτερινό κέντρο «Έναστρον», μετά την ανάρτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, για την επιβολή πρόστιμου στον Βασίλη Μπισμπίκη επειδή κάπνιζε στο μαγαζί που εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή.

Η ανακοίνωση του νυχτερινού καταστήματος «Έναστρον»

Αγαπητοί φίλοι,

όλοι γνωρίζετε ότι η μεγάλη οικογένεια του «Έναστρον», η διοίκηση, οι καλλιτέχνες και οι δεκάδες εργαζόμενοι προσφέρουμε επί πολλά έτη υψηλό επίπεδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης σεβόμενοι πάντοτε την τήρηση των νόμων. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου είναι συνεχής και αδιάκοπη, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες αφού είναι δύσκολος ο έλεγχος εκατοντάδων πελατών που διασκεδάζουν.

Μεμονωμένα περιστατικά όπως αυτό που έλαβε σήμερα δημοσιότητα δεν μπορούν να ακυρώσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μας.

Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και την δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης.

Είμαστε σίγουροι ότι και με την δική σας συμβολή θα τα καταφέρουμε! Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος!

Γκάγκα για Μπισμπίκη: Να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε σχετικά με το συμβάν με τον Βασίλη Μπισμπίκη, στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Σιγά, σιγά πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε την νοοτροπία μας και να καταλάβουμε ότι το κάπνισμα δεν αφορά μόνο εμάς και τη δική μας ελευθερία αλλά αφορά και τα δικαιώματα του διπλανού μας, που εισπνέει τον καπνό» είπε η κα Γκάγκα.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί…και η ελληνική και η δημοτική αστυνομία έχει το νου της και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει το νου της».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα