Ξέσπασε “πόλεμος” μεταξύ της οικογένειας του Ανέστη Βλάχου για τη διαθήκη (photo)

Ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού Ανέστη Βλάχου, Ηρακλής, αμφισβητεί τη γνησιότητα της ιδιόχειρης διαθήκης του πατέρα του.

Στα δικαστήρια φαίνεται ότι θα λύσουν τις διαφορές τους οι συγγενείς του Ανέστη Βλάχου, που έφυγε από την ζωή τον Αύγουστο. Ο γιος του αγαπημένου ηθοποιού, Ηρακλής, αμφισβητεί ευθέως την ιδιόχειρη διαθήκη του πατέρα του που έχει στα χέρια της η δεύτερη σύζυγος του ηθοποιού Μαρία Γαρίτση και η κόρη του, Έλλη Ανέστη.

Έλλη Ανέστη, Ανέστης Βλάχος
Έλλη Ανέστη, Ανέστης Βλάχος

Σύμφωνα με το δικηγόρο Κωνσταντίνο Παπαναστασίου, ο οποίος εκπροσωπεί το γιο του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλή, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr η κόρη του Ανέστη Βλάχου από τη δεύτερη σύζυγο του αείμνηστου ηθοποιού ενημέρωσε τον ετεροθαλή αδερφό της ότι ο πατέρας τους έχει αφήσει μια ιδιόγραφη διαθήκη κι ότι την καθιστά μοναδική κληρονόμο.

«Η αδερφή του Ηρακλή, τον ενημέρωσε ότι ο πατέρας τους ,έχει αφήσει μια ιδιόγραφη διαθήκη κι ότι την καθιστά μοναδική κληρονόμο. Ο εντολέας μου αμφισβητεί το περιεχόμενο αυτής της διαθήκης, δεν έχει λάβει μέχρι και σήμερα γνώση του περιεχομένου. Πιστεύει ότι ο πατέρας του δεν θα προέβαινε ποτέ σε τέτοια πράξη. Ο Ηρακλής θέλοντας να προστατεύσει τη μνήμη του πατέρα του πρώτα και δευτερευόντως να ξέρει ότι αυτή ήταν η τελευταία βούληση του πατέρα του, προτίθεται όταν λάβει δημοσιότητα η διαθήκη να δει αν κι εφόσον είναι όντως γραμμένη από τον πατέρα του κι ότι είναι ο γραφικός του χαρακτήρας, μετά θα διεκδικήσει τα νόμιμα από την περιουσία του πατέρα του» λέει στο protothema.gr ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου και συνεχίζει:

«Εγώ από την ημέρα που απεβίωσε ο πατέρας του Ηρακλή, Ανέστης Βλάχος, έχω πει να έρθουν σε μια επικοινωνία τα αδέρφια μεταξύ τους, να λύσουν τα περιουσιακά και να προχωρήσουν στην αποδοχή κληρονομιάς. Η άλλη πλευρά, μέχρι και σήμερα παρόλο που τους έχει κοινοποιηθεί το όνομά μου, η ιδιότητά μου και τα τηλέφωνά μου, δεν έχει έρθει σε καμία επαφή μαζί μου. Τη διαθήκη, την έχει στα χέρια της η αδερφή του Ηρακλή, η οποία γνωρίζει το περιεχόμενο και πρέπει να πάει με κάποιο δικηγόρο στο δικαστήριο και να βγει μια απόφαση όπου θα δημοσιεύει αυτή τη διαθήκη. Όταν βγει αυτή η απόφαση τότε θα λάβουμε κι εμείς γνώση επίσημα πλέον και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» καταλήγει ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου.

Ανέστης Βλάχος
Ανέστης Βλάχος

Ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού Ανέστη Βλάχου, λίγες ημέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο είχε αφήσει αιχμές λέγοντας εμμέσως ότι τα οικεία του πρόσωπα τον έχουν εγκαταλείψει. «Όλα όσα συμβαίνουν με την υγεία του πατέρα μου σήμερα είναι το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης του τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, πλέον προσπαθούμε να τον κρατήσουμε στη ζωή. Όμως, όλα θα τα πούμε εν καιρώ. Το μόνο που παρακαλάω είναι να ζήσει», είχε πει σε δήλωση του τότε.

Πάντως, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το 40ημερό μνημόσυνο του Ανέστη Βλάχου στην οποία παρέστησαν όλοι οι συγγενείς. Ωστόσο, το κλίμα μεταξύ τους ήταν ψυχρό.

Ο γιος του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλής
Ο γιος του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλής

Αργότερα, ο Ηρακλής Βλάχος, με ανάρτηση του στο facebook αφήνοντας σοβαρές αιχμές σχολίασε: «το έχω ξαναγράψει. Ήμουν “παιδί του δρόμου”. Έπαιξα και μεγάλωσα στον δρόμο. Δεν άφησα όμως τον Πατέρα μου να πεθάνει. Δεν τον έκλεψα Δεν πλαστογράφησα. Δεν τον καταχράστηκα. Και για αυτό κοιμάμαι ήσυχα… Έστω και στον δρόμο, εκεί που ανήκω…».

Ο Ανέστης Βλάχος παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε δύο παιδιά. Από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη απέκτησε το γιο του Ηρακλή. Ακόμα κι όταν χώρισε από τη σύζυγό του, έμειναν αγαπημένοι και φίλοι. Λίγα χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τη Μαρία Γαρίτση και απέκτησε μαζί της μια κόρη.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Ανέστης Βλάχος: Πέθανε ο «κακός» του Ελληνικού κινηματογράφου (video)

Σχετικά άρθρα