Πέτρος Φιλιππίδης: Προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού – Δεν το πιστεύω, ήταν τα πρώτα λόγια του (video)

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε προφυλακιστέος για βιασμό και απόπειρα βιασμού καθώς δεν έπεισε με την απολογία του ανακριτή και εισαγγελέα.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού ο οποίος τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της φύσεως των αδικημάτων του (σεξουαλικά εγκλήματα) θα οδηγηθεί είτε στις φυλακές Τρίπολης είτε στις φυλακές Γρεβενών, χωρίς να αποκλείεται και ο Κορυδαλλός.

Ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτικη ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών ,αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, έχουν ήδη καταθέσει τα τρία φερόμενα θύματα του ηθοποιού, ενώ από το ανακριτικό κατώφλι έχουν περάσει και κάποιοι μάρτυρες στην υπόθεση. Μάλιστα, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι από τη διαδικασία ίσως έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον ηθοποιό σχετικά με μία από τις περιπτώσεις απόπειρας βιασμού για την οποία κατηγορείται.

Πέτρος Φιλιππίδης
Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι τρεις υποθέσεις

  • Η πρώτη υπόθεση που αντιμετωπίζει ο γνωστός ηθοποιός αφορά σε υπόθεση βιασμού, στην οποία η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο Θέατρο Ηβη προκειμένου να τη δει για έναν ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα περιέγραψε, εκείνος μετά τη συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.
  • Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με την καταγγελία του φερόμενου θύματος στο ΣΕΗ, η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο Θέατρο Μουσούρη τον μεγάλο πρωταγωνιστή επειδή της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να τη βιάσει.
  • Σχετικά με τη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού, η καταγγέλλουσα σε συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν σοκαριστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου, σύμφωνα με όσα περιέγραψε, επιχείρησε να τη βιάσει.

Πέτρος Φιλιππίδης – Σοκαρισμένος από την προφυλάκισή του

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο διάσημος ηθοποιός φέρεται να σοκαρίστηκε από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πρώτα λόγια του ήταν: «Δεν το πιστεύω. Δεν το περίμενα αυτό που κάνατε. Δεν είναι δυνατόν».

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν η σύζυγος και ο γιος του.

Μετά την απόφαση, οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ και από εκεί μεταφέρθηκε στο Μεταγωγών, απ’ όπου θα καταλήξει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι το φυλακιστήριο δεν έχει βγει ακόμη, αλλά ίσως αυτό συμβεί αύριο (28/7). Πιθανότατα θα γίνει μεταγωγή του στην Τρίπολη, καθώς εκεί οδηγούνται οι κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Σχετικά άρθρα