Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας – Σίγησε μια υπέροχη φωνή – Φίλος του Ωνάση και της Κάλας (video)

Πέθανε σε ηλικία 85 χρονών ένας μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού, ο Σταμάτης Κόκοτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο, και παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Από τη δεκαετία του 1960 άρχισε να έχει σημαντική παρουσία στο χώρο του τραγουδιού, και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Σταμάτης Κόκοτας, μια υπέροχη φωνή
Σταμάτης Κόκοτας, μια υπέροχη φωνή

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Γιος του είναι ο επίσης γνωστός τραγουδιστής που «μεσουράνησε» στα 90’s, ο Δημήτρης Κόκοτας.

Σταμάτης Κόκοτας: Ο φίλος του Ωνάση και της Κάλας

Ο Σταμάτης Κόκοτας ξεχώρισε για την ιδιαίτερη φωνή του, όμως χαρακτηριστικό του ήταν οι φαβορίτες του. Ακόμα και όταν μια πολύ γνωστή εταιρεία ξυριστικών του ζήτησε να ξυρίσει τις φαβορίτες του έναντι του ποσού των 50 εκατομμυρίων για λανσάρισμα εκείνος τους απάντησε να τους δώσει εκείνος τα 50 εκατομμύρια

Κάποια στιγμή, μια πολύ γνωστή εταιρεία ξυριστικών μου είχε κάνει πρόταση να ξυρίσω τις φαβορίτες μου έναντι του ποσού των 50 εκατομμυρίων, προκειμένου να λανσάρει τα ξυραφάκια της. Τους απάντησα να τους δώσω εγώ τα 50 εκατομμύρια που μου έδιναν εκείνοι και να τους πάω στην πλατεία Ομονοίας, τότε που υπήρχε εκεί σιντριβάνι, να τους βάλει μέσα και να τους κάνει μπάνιο.

Αριστοτέλης Ωνάσης, Σταμάτης Κόκοτας
Αριστοτέλης Ωνάσης, Σταμάτης Κόκοτας

Ο Σταμάτης Κόκοτας υπήρξε αδελφικός φίλος με τον Αρίστο τον Ωνάση, φίλος με την Μαρία Κάλλας αλλά και με την Τζάκι. Μάλιστα η Ελληνίδα σοπράνο τον αγαπούσε πολύ. Του έλεγε πάντα «τι γλυκά που τραγουδάς!». Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πλειστηριασμό των αντικειμένων της που είχε γίνει στο Παρίσι είχαν πουληθεί και 8 δικά του long play, που της τα είχε αφιερώσει τότε.

Τον Ωνάση τον χαρακτήριζε λεβέντη και πως ήταν ένας άνδρας που δεν υπολόγιζε τα χρήματα ή τη φήμη του και πως τον ένοιαζε πάντα η παρέα. Επέλεγε να κάθεται στο πρώτο τραπέζι απέναντί στον Κόκοτα όταν τραγουδούσε και υπέγραφε συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Χωρίζαμε, για παράδειγμα, στις 7:30 το πρωί, πήγαινα να κοιμηθώ και χτυπούσε το τηλέφωνο μετά από μισή ώρα: «Ξυπνήστε τον, είναι το αυτοκίνητο από κάτω, πρέπει να έρθει γιατί έχουμε καλεσμένους στον Σκορπιό», είχε πει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

(φωτο: papadakispress.gr)

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα