Πέθανε ο Λάρι Κινγκ ο θρυλικός δημοσιογράφος (video)

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Λάρι Κινγκ. Το τελευταίο διάστημα ο βετεράνος της δημοσιογραφίας νοσηλευόταν με κορονοϊό.

O Λάρι Κινγκ είχε νικήσει κάθε είδους καρδιολογικό πρόβλημα, όπως και εγκεφαλικό, ενώ αναμετριόταν με τον καρκίνο από το 2017.

Το τελευταίο διάστημα ο 87χρονος εμβληματικός τηλεοπτικός οικοδεσπότης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Λος Άντζελες αφού διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Το 2017, ο θρυλικός τηλεοπτικός παρουσιαστής είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα.

Τον Απρίλιο του 2019 έκανε αγγειοπλαστική, ενώ το ίδιο έτος υπέστη εγκεφαλικό. Στο ιστορικό του συγκαταλέγονται επίσης καρκίνος του προστάτη και διαβήτης.

Δύο από τα πέντε παιδιά του πέθαναν πέρυσι με διαφορά εβδομάδων το ένα από καρδιακή προσβολή και το άλλο από καρκίνο του πνεύμονα.

Το 1988 ίδρυσε το Larry King Cardiac Foundation, φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά για θεραπεία όσους έχουν περιορισμένα οικονομικά μέσα ή δεν έχουν ασφάλιση.

Έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1970 με το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα The Larry King Show, στο εμπορικό δίκτυο Mutual Broadcasting System.

Ήταν οικοδεσπότης του Larry King Live στο CNN, μεταξύ 1985 και 2010, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις με πλήθος προσκεκλημένων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, αθλητών, καλλιτεχνών και οπαδών κάθε είδους θεωρίας συνωμοσίας.

Για περισσότερα από 20 χρόνια ήταν και αρθρογράφος στην εφημερίδα USA Today.

Πιο πρόσφατα, ο Λάρι Κινγκ εμφανίστηκε ως οικοδεσπότης και στον κρατικό διεθνή ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RT της Ρωσίας.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη (video)

Σχετικά άρθρα