Παύλος Πολάκης: Ένα βήμα πίσω μετά την ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια (photo)

Κάνει πίσω ο Παύλος Πολάκης και δεν συνεχίζει την κόντρα που ξέσπασε με την Κουμουνδούρου σχετικά με τα ψηφοδέλτια στις εκλογές.

Σε νέα του ανάρτηση λίγη ώρα μετά το «άδειασμα» της Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι «όλα θα λυθούν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο». Συγκεκριμένα, απαντώντας στις κομματικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

«Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ: Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεία περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανιά!! Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια. Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθούν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος. Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων ,γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!».

Παύλος Πολάκης - ΣΥΡΙΖΑ
Παύλος Πολάκης – ΣΥΡΙΖΑ

Από τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι ο Παύλος Πολάκης «τα μαζεύει» για τη στάση που κράτησε χθες σχετικά με την υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη και φίλου του Μιχάλη Χαιρετάκη, ο οποίος δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε το μήνυμα της Κουμουνδούρου προς τον Πολάκη ήταν ξεκάθαρο:

«Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για την κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

«Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά», κατέληξαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας επί της ουσίας τον δρόμο της εξόδου από τα ψηφοδέλτια στον Παύλο Πολάκη.

Είναι σαφές ότι η Κουμουνδούρου δεν θα έκανε το χατίρι στον Παύλο Πολάκη να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του τον Μιχάλη Χαιρετάκη και έτσι ο πρώην υφυπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναδίπλωση, λίγο διάστημα πριν από τις εκλογές και τόνισε ότι στόχος του είναι «ο Μητσοτάκης να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ».

Παύλος Πολάκης: Η ανάρτηση που «άναψε φωτιές»

Μετά την ανακοίνωση της λίστας με τους υποψηφίους των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ «άναψαν τα αίματα» μεταξύ του κόμματος και του Παύλου Πολάκη, ο οποίος αντέδρασε έντονα, καθώς δεν υπήρξε στις λίστες το όνομα του Μιχάλη Χαιρετάκη.

«Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά. Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρώην υφυπουργός Υγείας.

Μιχάλης Χαιρετάκης, Παύλος Πολάκης
Μιχάλης Χαιρετάκης, Παύλος Πολάκης

Σημειώνεται ότι η επιτροπή ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεται από τους εξής: Μιχάλης Καλογήρου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Φίλης και Πάνος Ρήγας.

Πηγές αναφέρουν ότι ένας από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασε επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα Χαιρετάκη, ήταν ο πρώην υπουργός, Γιώργος Σταθάκης.

opinion-google-news-2

πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα