Πάτρα – Θάνατος τριών κοριτσιών: Ιατροδικαστής διαψεύδει τα «πορίσματα»: Δεν υπάρχει εργαστηριακό αποτέλεσμα

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα σχολίασε τα όσα «ακούγονται» πλέον για «λυμένη υπόθεση» σχετικά με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Η αγωνία για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα κορυφώνεται, καθώς όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο ότι οι έρευνες μπήκαν στην τελική ευθεία.

Ωστόσο, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, έχει διαφορετική άποψη και προειδοποιεί πως είναι ακόμα νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα.

«Διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά ότι έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις γύρω από τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας, που οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση της έρευνας για τα αίτια του θανάτου της. Είναι να απορεί και να εξίσταται κανείς. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ακόμη δεν υπάρχει εργαστηριακό αποτέλεσμα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις;», δήλωσε χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής, που μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην Πάτρα.

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι «καλό είναι να τηρούμε στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης επιτροπής των συναδέλφων μου».

Τα τρία κοριτσάκια
Πάτρα – Τα τρία κοριτσάκια

Η κ. Τσιόλα εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες 10-15 μέρες, με την εξής διευκρίνιση: «Ο χρόνος της έκδοσης του πορίσματος είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με το εργαστήριο που κάνει τις ιστολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις. Ο επιστημονικός χρόνος, όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικός από τον επικοινωνιακό».

Η έμπειρη ιατροδικαστής προχώρησε και σε μία ακόμη επισήμανση: «Η δική μας δουλειά είναι να κινούμεθα αυστηρά και μόνο στο επιστημονικό πεδίο. Ως εκ τούτου, όσοι ασχολούνται με την υπόθεση, το σώφρον είναι να μην συμπληρώνουν κανένα κενό με την φαντασία τους και με σενάρια».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: «Αγανακτισμένη» με τα ΜΜΕ δηλώνει η οικογένεια με ανακοίνωσή της

Σχετικά άρθρα