Πάτρα – Χρήστος Ρουγκάλας: Πολλά θολά σημεία και στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς (video)

Για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο Χρήστος Ρουγκάλας, πρώην διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών, για την οποία είχε επισημάνει από την αρχή ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, δεν είχε ούτε έχει συνομιλήσει με κάποιον συνάδελφο του στην Αστυνομία, που σχετίζεται με τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Πάτρα, όμως από την πρώτη στιγμή έκρινε ως άξια προσοχής γεγονότα, όπως ότι όλοι οι θάνατοι παιδιών είχαν επέλθει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Διάβασα ένα δημοσίευμα και είδα ότι μέσα σε τρία χρόνια πέθαναν τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας. Έδειχνε ότι ήταν μέσα στο Σαββατοκύριακο, μέσα σε αργίες, τα δύο στο νοσοκομείο το ένα στο σπίτι και από εκεί από το αστυνομικό μου ένστικτο άρχισα να το ψάχνω το θέμα. Έγραψα ότι αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η μητέρα των παιδιών και μετά άρχισαν να μου τηλεφωνούν γνωστοί, φίλοι, γείτονες κοντά στο σπίτι του ζευγαριού και κάποιους τους μάλωσα ότι πρέπει να πάνε στην Αστυνομία να καταθέσουν, αλλά ήθελαν να αποφύγουν τέτοιες διαδικασίες» τόνισε ο κ. Ρουγκάλας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά θολά σημεία που θα πρέπει να διερευνηθούν, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για εμπλοκή σε αυτόν τουλάχιστον της κατηγορούμενης ως παιδοκτόνου.

Πάτρα - Θάνατος τριών κοριτσιών: Φωτογραφία-ντοκουμέντο από μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας
Πάτρα – Θάνατος τριών κοριτσιών: Φωτογραφία-ντοκουμέντο από μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας

«Με ειδοποίησαν φίλοι ότι υπάρχει κάποιος τάφος στο Α’ Κοιμητήριο στην Πάτρα, εκεί που είναι τα κενοτάφια, που νοικιάζονται για τρία έτη, ότι είχε πληρωθεί στον δήμο ενοίκιο για τρία έτη, αλλά φαινόταν ως πληρωτής ο κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης. Όταν πήγαν σ’ αυτόν τον τάφο που δεν ήταν και πολύ φροντισμένος, ήταν σπασμένα τα μάρμαρα, υπήρχε πάνω στον σταυρό μια πινακίδα κολλημένη με το όνομα της μακαρίτισσας Ευγενίας Θεοδωροπούλου και μάλιστα έγραφε το όνομα του μακαρίτη του συζύγου της Ευγενία Κούτρα-Θεοδωροπούλου, ετών 69, και την ημέρα που είχε πεθάνει 13- 9- 2020, κι εγώ είχα μάθει από φίλους ότι η μακαρίτισσα ήταν άθεη και είχε γίνει καύση της σορού και όχι ταφή. Και πάνω στον τάφο επίσης υπάρχει φωτογραφία ενός ανδρός περίπου 45 ετών, που δεν είχε σχέση με τη νεκρή» σημείωσε ο κ. Ρουγκάλας.

Πρόσθεσε ότι «το περίεργο είναι ότι δεν βρίσκουμε πουθενά το πιστοποιητικό θανάτου για την άδεια ταφής, που έχει εκδοθεί από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας», λέγοντας πως σε αυτό αναφέρεται ως αιτία θανάτου «η νεοπλασία μήτρας και οστεολογικές βλάβες. Η γυναίκα ήταν σε καροτσάκι, είχε προβλήματα κινητικότητας. Δεν είχε νοσηλευθεί ποτέ, από νεοπλασία μήτρας δεν πεθαίνει κανείς. Αυτά που ειπώθηκαν, ότι πήγαινε γείτονάς τους και έκανε επίσκεψη δυο τρεις φορές στο νοσοκομείο  του Ρίου, όπου νοσηλευόταν η μακαρίτισσα η Ευγενία γιατί είχε -λέει- καρκίνο στο τελευταίο στάδιο δεν ισχύουν, είναι παντελώς ψευδή. Δεν υπάρχει νοσηλεία ούτε θεραπευτική αγωγή σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας» υπογράμμισε ο πρώην διευθυντής Ασφάλειας Πατρών.

Ερωτώμενος για κίνητρο σε περίπτωση εγκληματικής ενέργειας είπε “το οικονομικό” και τόνισε: «Η μακαρίτισσα είχε περιουσία. Εκτός από το σπίτι στο οποίο διέμενε η ίδια και το ζεύγος Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, είχε και άλλη ακίνητη περιουσία και έπαιρνε και την σύνταξη του μακαρίτη του άνδρα της που ήταν δικηγόρος. Είχε και ακίνητη περιουσία που είχε πουλήσει και είχε συγκεντρώσει αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Τώρα τελευταία άκουσα, δεν ξέρω αν ισχύει ότι βρέθηκαν κάποιοι συγγενείς της στο Αγρίνιο και θα ψάξουν να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους ανήκει» σημείωσε ο κ. Ρουγκάλας, καταλήγοντας πως «περιμένω να δω πότε θα κληθεί και ο κ. Δασκαλάκης για το θέμα αυτό».

Μαυροειδάκος: Υπάρχει ανώνυμη καταγγελία για τη σπιτονοικοκυρά

Επίσης, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας νωρίτερα στο Live News του Mega για την αστυνομική έρευνα σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας, είπε ότι αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους συναδέλφους του από το Ανθρωποκτονιών, που άφησαν τις οικογένειές τους και βρέθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Πάτρα προκειμένου να εξιχνιάσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η δικογραφία που έχει πάει στον εισαγγελέα είναι αψεγάδιαστη».

«Λέει ακριβώς τι έχει συμβεί» συμπλήρωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., προσθέτοντας ότι θα γίνει ενδελεχής και αναλυτική έρευνα προκειμένου να αποδειχθεί αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για το «έγκλημα του αιώνα».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της σπιτονοικοκυράς, σημείωσε, «επιτρέψτε μου να κρατήσω κάποιες αποστάσεις. Πρέπει να υπάρχει κάποια ανώνυμη καταγγελία. Από τη στιγμή που υπάρχει μια ανώνυμη καταγγελία αν έχει γίνει κάτι εκεί, η έρευνα των αστυνομικών θα το αποδείξει».

Opinion-google-news

Θανάσης Κατερινόπουλος: Έξαλλος με τον Μάνο Δασκαλάκη – Πού είναι το πατρικό ένστικτο; (video)

Σχετικά άρθρα