Πάνος Δημάκης: «Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών» – Νέο βιβλίο από το «Γεράκι» του Chase (photo)

Ο Πάνος Δημάκης το «Γεράκι» του The Chase, που προβάλλεται καθημερινά στο Mega με την Μαρία Μπεκατώρου, παρουσίασε το νέο του βιβλίο.

Ο τίτλος του «Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών». Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που θα σας ταξιδέψει σε μια φανταστική κωμόπολη, κάπου στο Μαίναλο στην Αρκαδία, 70 χρόνια πριν, μια ιστορία που δείχνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ελληνική νοοτροπία αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα!

Πάνος Δημάκης: «Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών» - Νέο βιβλίο
Πάνος Δημάκης: «Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών» – Νέο βιβλίο

Ένα βιβλίο για την εξουσία, τη δημαγωγία αλλά και για τον έρωτα που πεθαίνει. Γιατί είναι πιο εύκολο το μίσος από την αγάπη;

«Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών», θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου 2023 από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Πάνος Δημάκης: «Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών»
Πάνος Δημάκης: «Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών»

Πάνος Δημάκης  – Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών

Σε μια φανταστική ορεινή κωμόπολη της Αρκαδίας η Μάγδα Ζεΐρη, γυναίκα του τέως δημάρχου, διατηρεί την ισχύ της, ασκώντας κύρος με την επιβλητική της φυσιογνωμία.

Παράλληλα, αναπολεί τις στιγμές δόξας και μεγαλείου, απολαμβάνοντας τον θαυμασμό μεγάλης μερίδας του τοπικού πληθυσμού.

Όμως, όσο τα χρόνια περνούν, η διαρκώς αμείωτη αίσθηση που έχει για τον εαυτό της ως τοποτηρητή της ηθικής καθώς και η βαθιά πεποίθησή της ότι βρίσκεται πάνω από όλους τους άλλους τής δίνουν την εντύπωση ότι η κοινωνία στην οποία ζει δεν της αξίζει, με αποτέλεσμα να παγώνει σιγά σιγά η καρδιά της.

Έτσι, η Μάγδα, θέλοντας να ελέγχει τους ανθρώπους, ξεκινά να υφαίνει έναν δηλητηριώδη ιστό, στα δίχτυα του οποίου θα παγιδευτεί όλη η κωμόπολη.

Εντέλει διχάζοντάς τη σε έναν μικρό εμφύλιο, όπου ξυπνούν τα πάθη και οι έχθρες που ήταν βαθιά κρυμμένα μέσα στις ψυχές των ανθρώπων.

Το Ποτάμι των χιλίων τυφλών είναι ένα έργο για τη διαφθορά της εξουσίας, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη που διαχρονικά κυριαρχούν σε ανθρώπους και κοινωνίες.

Με λογοτεχνική δεινότητα και διεισδυτική ματιά, μας δείχνει ότι η ανθρώπινη φύση πάντα επιβεβαιώνει τις υψηλότερες και τραγικότερες προσδοκίες…

Είναι πιο εύκολο να μισείς απ’ ό,τι να αγαπάς;

Η εξουσία είναι τόσο ισχυρό ναρκωτικό;

Αυτό το βιβλίο είναι ένα δράμα μέσα στα βουνά που ψάχνουν την ανατολή.

Όσοι θέλετε να το προπαραγγείλετε πατήστε ΕΔΩ.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα