Πάνος Δημάκης: Το «Γεράκι» του Chase παρουσίασε το βιβλίο του «17 κλωστές» στα Κύθηρα (video)

Το «Γεράκι» του The Chase του Mega, ο κατά κόσμον Πάνος Δημάκης, παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες το συναρπαστικό του βιβλίο με τίτλο «17 κλωστές» στα Κύθηρα, το οποίο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Πάνου Δημάκη πραγματοποιήθηκε, στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Σπυρίδωνος στις «Καλοκαιρινές» των Κυθήρων, στον τόπο όπου εξελίχθηκαν τα δραματικά γεγονότα, η μεγαλύτερη σφαγή που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία 150 χρόνια.

Το βιβλίο «17 κλωστές» παρουσίασαν ο συγγραφέας Πάνος Δημάκης, η φιλόλογος Ελένη Χάρου-Κορωναίου και η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η οποία γράφει το σενάριο για την μεταφορά των «17 κλωστών», σε τηλεοπτική σειρά.

Πάνος Δημάκης – «17 κλωστές» – Το αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδας

Μια πραγματική ιστορία που συντάραξε τα Κύθηρα το 1909. Μια συναρπαστική κατάδυση στον ψυχισμό ενός ανθρώπου που είχε όσα ήθελε στη ζωή του, που βασιζόταν στην αποδοχή των γύρω του και τους το ανταπέδιδε απλόχερα.

Όμως η ξαφνική απόρριψη, η συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει γύρω του τον στρέφουν ενάντια σε όλους και τον οδηγούν στο πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, για τη μοίρα και τα παιχνίδια που παίζει εναντίον μας, για τα αόρατα νήματα που ορίζουν τη ζωή μας αλλά και τη δύναμη που πρέπει να βρούμε για να την ορίσουμε εμείς οι ίδιοι. Για την ηθική μιας κοινωνίας που μπορεί να καταστρέψει ανθρώπινες ζωές στον βωμό της κανονικότητας της αγέλης, που βασίζεται στο κουτσομπολιό, την κριτική και την κακόβουλη τάση των ανθρώπων να αναζητούν εξιλαστήρια θύματα.

Παράλληλα, γι’ αυτή την ηθική που διαμορφώνει ο καθένας προσωπικά, όπως και ήρωας του βιβλίου, ο Καστελάνης, που τον οδηγεί στα ολέθρια αποτελέσματα απέναντι σε μια κοινωνία που τον αντιμάχεται.

opinion-google-news-2

πηγή βίντεο: kythera.news

Σχετικά άρθρα