Πάνος Δημάκης: Μπεκατώρου, Καβογιάννη, Λέχου παρουσίασαν το νέο του βιβλίο (video)

Ο Πάνος Δημάκης, το «Γεράκι» του «The Chase» του MEGA, παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών», από τις εκδόσεις «Διόπτρα».

Η κεντρική παρουσίαση του νέου βιβλίου έγινε στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS, πριν από λίγες ημέρες.

Μαρία Μπεκατώρου, Πάνος Δημάκης
Μαρία Μπεκατώρου, Πάνος Δημάκης

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι καταξιωμένες ηθοποιοί, Κατερίνα Λέχου και Μαρία Καβογιάννη.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά υπήρξε ταυτόχρονη διερμηνεία για άτομα με προβλήματα ακοής από τον Γιώργο Στάθη, διευθυντή της HandsUp και πρόεδρο του Σωματείου Διερμηνεών Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ενώ έγινε και live streaming από το κανάλι του ΙΑΝΟΥ στο youtube.

Ο συγγραφέας Πάνος Δημάκης, μετά το τέλος της παρουσίασης, υπέγραψε δεκάδες βιβλία.

Ο συγγραφέας Πάνος Δημάκης, υπέγραψε δεκάδες βιβλία
Ο συγγραφέας Πάνος Δημάκης, υπέγραψε δεκάδες βιβλία
Η οικογένεια Δημάκη
Η οικογένεια Δημάκη

Το ποτάμι των χιλίων τυφλών – Η ιστορία του βιβλίου

Σε μια φανταστική ορεινή κωμόπολη της Αρκαδίας η Μάγδα Ζεΐρη, γυναίκα του τέως δημάρχου, διατηρεί την ισχύ της, ασκώντας κύρος με την επιβλητική της φυσιογνωμία. Παράλληλα, αναπολεί τις στιγμές δόξας και μεγαλείου, απολαμβάνοντας τον θαυμασμό μεγάλης μερίδας του τοπικού πληθυσμού.

Όμως, όσο τα χρόνια περνούν, η διαρκώς αμείωτη αίσθηση που έχει για τον εαυτό της ως τοποτηρητή της ηθικής καθώς και η βαθιά πεποίθησή της ότι βρίσκεται πάνω από όλους τους άλλους τής δίνουν την εντύπωση ότι η κοινωνία στην οποία ζει δεν της αξίζει, με αποτέλεσμα να παγώνει σιγά σιγά η καρδιά της.

Έτσι, η Μάγδα, θέλοντας να ελέγχει τους ανθρώπους, ξεκινά να υφαίνει έναν δηλητηριώδη ιστό, στα δίχτυα του οποίου θα παγιδευτεί όλη η κωμόπολη, εντέλει διχάζοντάς τη σε έναν μικρό εμφύλιο, όπου ξυπνούν τα πάθη και οι έχθρες που ήταν βαθιά κρυμμένα μέσα στις ψυχές των ανθρώπων.

Το Ποτάμι των χιλίων τυφλών είναι ένα έργο για τη διαφθορά της εξουσίας, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη που διαχρονικά κυριαρχούν σε ανθρώπους και κοινωνίες.

Με λογοτεχνική δεινότητα και διεισδυτική ματιά, μας δείχνει ότι η ανθρώπινη φύση πάντα επιβεβαιώνει τις υψηλότερες και τραγικότερες προσδοκίες…

Είναι πιο εύκολο να μισείς απ’ ό,τι να αγαπάς;
Η εξουσία είναι τόσο ισχυρό ναρκωτικό;
Αυτό το βιβλίο είναι ένα δράμα μέσα στα βουνά που ψάχνουν την ανατολή.

Ηλίας Αλεξίου, Πάνος Δημάκης, Μαρία Μάρκου, Γιώργος Νικολαΐδης
Ηλίας Αλεξίου, Πάνος Δημάκης, Μαρία Μάρκου, Γιώργος Νικολαΐδης

Πάνος Δημάκης

Ο Πάνος Δημάκης μεγάλωσε στο Άστρος Αρκαδίας και από το 1995 ζει στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε για 18 μήνες ως μεταφραστής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Έχει μεταφράσει αφηγήματα από τα αγγλικά και τα ιταλικά, καθώς και έργα του Νίκου Καζαντζάκη (Ο καπετάν Μιχάλης, Ο ανήφορος).

Διατηρεί μεταφραστικό γραφείο, όπου ασχολείται κυρίως με οικονομικά και νομικά κείμενα. Διδάσκει επίσης εδώ και χρόνια επαγγελματικά αγγλικά και ισπανικά σε στελέχη πολυεθνικών εταιρειών. Μιλάει 8 γλώσσες. Έχει γράψει τα εξής βιβλία: το λεξικό Βερβενιώτικο ιδίωμα, το αγγλικό ετυμολογικό λεξικό Etymolexicon και το μυθιστόρημα Δεκαεπτά κλωστές, που ετοιμάζεται για να γίνει τηλεοπτική σειρά.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα