Ουκρανία – Πόλεμος: Η Ρωσία «βομβάρδισε σχολή Φυσικής με πυρηνικό αντιδραστήρα» στο Χάρκοβο (video)

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν ρουκέτες, πλήττοντας τη σχολή Φυσικής στο Χάρκοβο που περιέχει έναν αντιδραστήρα και πυρηνικό υλικό, σύμφωνα με τις Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας.

Η επιδρομή στην πυρηνική αυτή εγκατάσταση στο Χάρκοβο μπορεί να οδηγήσει «σε μεγάλης κλίμακας οικολογική καταστροφή» ανέφερε η υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυνάμεις τής Μόσχας εκτοξεύουν ρουκέτες από εκτοξευτήρες Grad που δε διαθέτουν στόχευση ακριβείας, εγείροντας ανησυχία για ενδεχόμενο ατυχήματος από λάθος στόχους.

Η υφυπουργός Εξωτερικών υποθέσεων, Emine Dzheppar, σχολιάζοντας τη νέα αυτή επιδρομή, σημείωσε πως η Ουκρανία «συνεχίζει τη συγκέντρωση στοιχείων για ρωσικά εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία για τη Χάγη», αναφερόμενη στην έρευνα που έχει ανοίξει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αυτήν την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Independent

Εν τω μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα Ουκρανούς εξτρεμιστές για το συμβάν στις 3 Μαρτίου στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Ουκρανία – πόλεμος: Ο Πούτιν έδωσε εντολή να τεθούν σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας οι πυρηνικές δυνάμεις – Τι σημαίνει αυτό (video)

Σχετικά άρθρα