Ορεστιάδα: Καταστράφηκαν περιουσίες και πλημμύρισαν σπίτια από την κακοκαιρία GENESIS (video)

Σε χωριά στην Ορεστιάδα προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία GENESIS.

Ιδιαίτερα στο Νεοχώρι και την Λεπτή, όπου πολλά σπίτια πλημμύρισαν από την καταρρακτώδη βροχή και περιουσίες καταστράφηκαν.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, σε αρκετά χωριά στην Ορεστιάδα, ο όγκος της βροχής ήταν τεράστιος με αποτέλεσμα να «κοπούν» στη μέση οι δρόμοι σε σημεία του επαρχιακού δικτύου και συγκεκριμένα από τον Βάλτο προς Νεοχώρι, αλλά και μέσα στη Λεπτή προς Παταγή, Αμπελάκια και αντίστροφα. Νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι, αφού δεν γνώριζαν αν θα βρεθούν κατά την διάρκεια της με νέες τεράστιες ποσότητες νερού που έμπαιναν παντού.

Στο χωριό Λεπτή σπίτια πλημμύρισαν και κρύφτηκαν στις λάσπες, όπως η ταβέρνα «Κώστογλου» που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία και υπέστη σημαντικές ζημιές, αφού στο σημείο εκείνο το νερό μπήκε μέσα και σε πολλά ακόμα σπίτια του χωριού. Στο σημείο εκείνο διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο προς Ορεστιάδα αλλά και Παταγή, Αμπελάκια και το χωριό «κόπηκε» στα δύο.

Ο εκ των ιδιοκτητών Μιχάλης Κώστογλου, κατέγραψε τις ζημιές και την κατάσταση χθες το βράδυ.

Τα ίδια και στο γειτονικό Νεοχώρι, όπου οι φωτογραφίες του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη με drone, τόσο το απόγευμα όσο και το βράδυ, είναι ενδεικτικές των πλημμυρισμένων σπιτιών και άλλων χώρων του χωριού.

Η Πυροσβεστική και συνεργεία του δήμου Ορεστιάδας μαζί με τους κατοίκους, προσπαθούσαν να γλιτώσουν ότι μπορούν και να δώσουν λύσεις. Ευτυχώς που δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή με την κατάσταση που επικράτησε.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, με πολλά σπίτια στα δυο αυτά χωριά αλλά και στον Κυπρίνο να έχουν πλημμυρίσει, νοικοκυριά και περιουσίες να έχουν πνιγεί στις λάσπες και η απόγνωση είναι φυσικό να τους κυριεύει.

opinion-google-news

Σχετικά άρθρα