Αυτή την ώρα η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη μετά το θρίλερ του θανάτου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του opinionleader.gr, αυτή την ώρα γίνεται η κηδεία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, με την οικογένεια του, να του λέει το τελευταίο αντίο.

Σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Παπάγου και σε στενό οικογενειακό κύκλο θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Σήφη Bαλυράκη.

Μίνα Παπαθεωδορου Βαλυράκη, Σήφης Βαλυράκης
Μίνα Παπαθεωδορου Βαλυράκη, Σήφης Βαλυράκης

Οι έρευνες της πολύκροτης υπόθεσης και η ενδελεχής αναζήτηση των αίτιων του θανάτου του Χανιώτη πρώην υπουργού είχαν αναβάλει την κηδεία του πολιτικού καθώς υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις σε ότι αφορά τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ο Σήφης Βαλύρακης έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Η αρχή της τραγωδίας

Τα ίχνη του είχαν χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου, καθώς είχε πάρει το μικρό σκάφος που διαθέτει και είχε πάει στα νησάκια που βρίσκονται απέναντι από την Ερέτρια.

Η ώρα όμως περνούσε και η σύζυγός του, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη άρχισε να ανησυχεί.

Η αγωνία της άρχισε να μεγαλώνει όταν ο άντρας της δεν απαντούσε τις επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και το Λιμενικό Σώμα που άρχισαν να τον αναζητούν.

Το ανησυχητικό ήταν ότι είχε βρεθεί το σκάφος προσαραγμένο με δύο ψαροντούφεκα πάνω, κοντά στο Ασπρονήσι του νότιου Ευβοϊκού κόλπου, αλλά κανένα ίχνος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος ήταν ο Σήφης Βαλυράκης

Ο Σήφης Βαλυράκης είχε γεννηθεί στα Χανιά στις 12 Μαρτίου 1943, στην «καρδιά» της γερμανικής κατοχής…

Γαλουχημένος σε πολιτικό περιβάλλον -πατέρας του ήταν ο παλιός βουλευτής της Ένωσης Κέντρου και διοικητής της «Σιδηράς Πυροβολαρχίας» στο Αλβανικό Μέτωπο, Ιωάννης Βαλυράκης- ο Σήφης Βαλυράκης από νωρίς και εκείνος πολιτικοποιήθηκε, στην αρχή ως μέλος της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ), της νεολαιΐστικης οργάνωσης της Ένωσης Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε αντιστασιακή δράση και οργανώθηκε στο ΠΑΚ. Το 1971 όμως, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών. Το επόμενο έτος κατόρθωσε το ακατόρθωτο και δραπέτευσε από τις περιβόητες φυλακές της Κέρκυρας και κατέφυγε στην Αλβανία, όπου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών.

Αφέθηκε ελεύθερος αφού ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτασε έως και τον… Μάο Τσε Τούνγκ για να παρέμβει. Μετά την αποφυλάκισή του, εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου ανέλαβε οργανωτικός υπεύθυνος του ΠΑΚ Ελλήνων φοιτητών Ιταλίας.

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1974. Από το 1974 έως το 1975, διετέλεσε γραμματέας της Επιτροπής Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων. Το 1975, έγινε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος και το 1981, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου ως υφυπουργός Συγκοινωνιών, ενώ αργότερα διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού (Αθλητισμού).

Έχοντας αδιάλειπτη παρουσία στις διεργασίες του κόμματος, στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο δεύτερο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς επίσης και στο τρίτο Συνέδριο του κόμματος στις 17 Απριλίου 1994.

Στις 4 Απριλίου 1995 ορκίστηκε υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Στις 30 Ιουνίου 1996, στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και το Μάρτιο του 1999, εξελέγη εκ νέου στο 5ο συνέδριο.

opinion-leader-goole-news

Δείτε επίσης:

Σήφης Βαλυράκης: Δραματική ανατροπή στον θάνατο του (video)

Σχετικά άρθρα