Νίκος Κοκλώνης: Οι αιχμές του στην έναρξη του J2US – «Φοράμε τις μάσκες μόνο για το act» (video)

Κανονικά εμφανίστηκε σήμερα ο Νίκος Κοκλώνης στην παρουσίαση της εκπομπής J2US, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης ελέγχου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Ο γνωστός παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης και παραγωγός θέλησε να κάνει μια έμμεση αναφορά στο θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα και αφορά στο πρόσωπό του.

Ξεκινώντας λοιπόν την σημερινή παρουσίαση, ο Νίκος Κοκλώνης, είπε: «Καλώς ήρθατε κυρίες και κύριοι στο μεγαλύτερο πάρτι της ελληνικής τηλεόρασης. J2US, τέτοιο πάρτι δε θα ξαναβρείτε πουθενά και είμαστε καλώς ή κακώς η γιορτή του Σαββάτου και θα παραμείνει γιορτή, γιατί είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε μαζί σας το πιο ξέφρενο βράδυ της αποκριάς. Το Σαββατοκύριακο, βέβαια, του καρναβαλιού για εμάς ξεκίνησε νωρίτερα, εμείς όμως εδώ τις μάσκες τις φοράμε μόνο για τακτ».

Και συνέχισε: «Στο τέλος θα σας μιλήσω σαν επιχειρηματίας. Τώρα έχουμε πάρτι με παρουσιαστή και έχουμε και 18 ζευγάρι μαζί με τον Τόνι Σφήνο και πολλά πολλά ακόμα».

Νίκος Κοκλώνης - J2US - επιτροπή
Νίκος Κοκλώνης – J2US – επιτροπή

Υπό έλεγχο ο Νίκος Κοκλώνης

Υπενθυμίζεται πως η Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος,, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει συντάξει πόρισμα για τον γνωστό παρουσιαστή και παραγωγό και να το έχει ήδη αποστείλει στον οικονομικό εισαγγελέα. Ο ίδιος ο Νίκος Κοκλώνης, από την πλευρά του, υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει ότι ελέγχεται.

Το πόρισμα Βουρλιώτη για τον Κοκλώνη

Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα κ.λπ.) του γνωστού Έλληνα τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών προσώπων και εμπλεκόμενων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τόσο του παρουσιαστή όσο και των άλλων εμπλεκομένων, για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα δεν έχει μέχρι τώρα καταστεί γνωστή, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. Ο τηλεοπτικός παραγωγός-παρουσιαστής οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ. άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

Διαψεύδει ο Νίκος Κοκλώνης

Σε ανακοίνωσή του, ο Νίκος Κοκλώνης υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει ότι ελέγχεται από κάποια αρχή και ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό. Σημειώνει ότι η δραστηριότητά του και οι επιχειρήσεις του έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα και δεν του έχει καταλογιστεί κάτι παράνομο. Αναφέρει, επιπλέον, ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους όποτε χρειαστεί.

Παράλληλα, υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι «διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους» και αφορούν δημοσιογράφους, προμηθευτές και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις.

Ο τηλεοπτικός παραγωγός καταλήγει στην ανακοίνωσή του λέγοντας ότι θα προβεί «σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης

Το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρίνισε πως είχε εγκριθεί η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Barkingwell Progress, συμφερόντων του Νίκου Κοκλώνη, στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει, «η κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 €, αλλά η καταβολή της εξαρτάται από την υλοποίηση της επένδυσης», τονίζει το υπουργείο, προσθέτοντας πως «μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης».

Τέλος, το υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνει: «Επομένως, η εταιρεία “BARKINGWELL PROGRESS”, συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη, ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα. Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».

Νίκος Κοκλώνης – Τι έλεγε πριν λίγες μέρες

Ο Νίκος Κοκλώνης έδωσε συνέντευξη πριν λίγες ημέρες στην εκπομπή ΕΛΕΟΣ! του Mega, με την Αννίτα Πάνια και τον Ηλία Ψινάκη, μιλώντας για την πορεία της ζωής του.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα