Νίκος Ανδρουλάκης: Ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ – Σάρωσε απέναντι στον Παπανδρέου (video)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), επικρατώντας κατά κράτος του Γιώργου Παπανδρέου στον β’ γύρο της εκλογών του κόμματος.

Η εκλογική διαδικασία είχε ως βασικά χαρακτηριστικά την οργάνωση στα επί μέρους τμήματα και τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου και αυτή την Κυριακή, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που καταγράφηκε ρεκόρ για δεύτερο γύρο, εάν συγκριθεί με την ανάλογη διαδικασία του 2017. Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 και μισή το απόγευμα, ενώ αρχικά ήταν να κλείσουν στις 7.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά και στις κάλπες πήγαν περισσότεροι από 206.000. Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017. Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό.

Νίκος Ανδρουλάκης – Η πρώτη δήλωση

Εκλογικός θρίαμβος για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που συγκέντρωσε 67,88% έναντι 32,12% του Γιώργου Παπανδρέου.

Εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών και υπό τους ήχους του «Ήλιου», ο Κρητικός ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής λίγη ώρα μετά τις 22:40, όπου αποθεώθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Νίκο αρχηγό» φώναζαν οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να περιμένει αρκετή ώρα για να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και να ξεκινήσει την ομιλία του.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ – Μητσοτάκης και Τσίπρας χάνουν τον ύπνο τους

Σχετικά άρθρα