Νεκτάριος Φαρμάκης: Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Νεκτάριος Φαρμάκης ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τον Μακαριώτατο και σχετικά με την πορεία και εξέλιξη του έργου «Συντήρηση – Αποκατάσταση Προσκυνηματικών Χώρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την χαρά του για το εν λόγω πρόγραμμα, όπως και την ευχή του να αποτελέσει οδοδείκτη και για την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων Ιερών Μητροπόλεων στην πατρίδα μας.

«Η αδιάκοπη και σωστή συνεργασία μεταξύ των Μητροπόλεων και των Περιφερειών σε όλη την Ελλάδα είναι κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και όλοι οι Μητροπολίτες στην Εκκλησία της Ελλάδος εργαζόμαστε προς αυτό τον σκοπό», τόνισε ο Μακαριώτατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη γιατί έφερε σε πέρας ένα σημαντικό πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, σχετικά με τη χρηματοδότηση των Ιερών Μητροπόλεων, για έργα αποκατάστασης και συντήρησης των ιστορικών Ιερών Ναών, μέσω των κατά τόπους Περιφερειών.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την εξέλιξη του προγράμματος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης αντάλλαξαν ευχές για ένα ευλογημένο και ειρηνικό Πάσχα.

Opinion-google-news

Μήνυση από το Εκκλησία Online κατά της Έλενας Ακρίτα για ανάρτηση της στο Facebook για τους 4.000 παπάδες (photo)

Σχετικά άρθρα