Το Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ: Νο1 των Trending topics στο Twitter (photo)

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά στην ΕΡΤ1 φέτος και το γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο σε ένα «Μουσικό Κουτί» με καλεσμένη την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Μαζί της και ο Χρήστος Μάστορας από τις ΜΕΛΙSSES.

Γεώργιος ΝικολαΐδηςΑπό: Γιώργο Νικολαΐδη

Και οικοδεσπότες της γιορτής ο Νίκος και η Ρένα, που δεν έχουν πια επίθετα καθώς η οικειότητα μεταξύ τους, κάθε Τετάρτη βράδυ στις 22:00, τους κάνει αχώριστους.

Χθες η εκπομπή σκαρφάλωσε στο Νο1 των Trending topics στο Twitter, ξεπερνώντας για αρκετή ώρα ακόμη και το «Survivor» και τις «Άγριες Μέλισσες»!

Σημειωτέον δε ότι κάθε Τετάρτη είναι μέσα στην πρώτη τριάδα και μερικές φορές και στην πρώτη θέση και με την συμμετοχή της Άλκηστις (φίλη από τα παλιά κι αυτή) πως να μην φτάσει την πρωτιά.

Ποιος να αντισταθεί στο κέφι τους με τα Βαλκανικά του Μπρέγκοβιτς, στον τζαζ Διονυσίου και Άκη Πάνου, στις heartbreaking μπαλάντες όπως το «Διθέσιο» ή ο «Άγγελος Μου»? Πως να μην σηκωθείς όρθιος απ’ την ένταση στο «Χειροκρότημα» ή το «Ζήτα μου ότι θες».

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Χρήστος Μάστορας
Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Χρήστος Μάστορας

Ξεσηκώθηκε το Twitter, να δεσμευτεί ο Νίκος (που είναι online και τουιτάρει εκείνη τη στιγμή) ότι η εκπομπή θα συνεχιστεί του χρόνου, ότι πρέπει να κάνουν συναυλία, δίσκο, και παρέα μαζί μας με κάθε τρόπο. Το κοινό του Κουτιού αγκάλιασε και τον ταλαντούχο Χρήστο Μάστορα από τις ΜΕΛΙSSES στο «Κύμα» ή στο «Είμαι Αλλού» και τον αποθέωσε στις ξένες διασκευές όπως το «Rare Groove» του Stevie Wonder ή το «Imagine» του Lennon.

Το Μουσικό Κουτί ανοίγει 2 ώρες κάθε εβδομάδα που συμπυκνώνουν όλο το DNA της Δημόσιας τηλεόρασης που «θέλουμε και μας αξίζει» όπως ανηρτήθηκε στο Twitter με ψυχαγωγία, διασκέδαση, γνώση και διακριτική ελαφρότητα, οριακά σαν τον τριποδισμό του Χόρν όταν κατηφόριζε την Ηρώδου στην Κάλπικη Λίρα. Ούτε κραυγαλέα επιφωνήματα, ούτε επιτηδευμένο κέφι και ώπα, ούτε extra «αγάπη μουυυυυ».

Το Μουσικό Κουτί κάνει και κάτι άλλο μοναδικό στην ελληνική τηλεόραση. Ανοίγει και μια μικρή πόρτα (που ελπίζουμε να μεγαλώσει του χρόνου) στην ξένη μουσική. Όταν στην ίδια εκπομπή ακούς Άκη Πάνου και Grace Jones ή Radiohead και Διονυσίου το μόνο που οφείλεις να κάνεις είναι να βγάλεις το καπέλο σου στη μπάντα και τον κο Δίσκο που την διευθύνει. Και να ανοίξεις τα μυαλά σου τα μάτια σου και τα μάτια των άλλων να το βάλουν να το (ξανα)δούν στο ERTFLIX.

Το Μουσικό Κουτί - Trending - Twitter
Το Μουσικό Κουτί – Trending – Twitter

opinion-leader-goole-news

Σχετικά άρθρα