Μονή Πετράκη: Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι – Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του (video)

Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε χθες με βιτριόλι κατά μητροπολιτών στην Μονή Πετράκη.

Μετά τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε από πραγματογνώμονες αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του για ψυχιατρική εξέταση.

Σήμερα, ακόμη και ο ίδιος ο δικηγόρος του παίρνει κάποιες αποστάσεις από τον 37χρονο ιερέα που μέσα στη Μονή Πετράκη επιτέθηκε σε Μητροπολίτες με καυστικό υγρό. «Αν λέει ψέματα, θα παραιτηθώ» δήλωσε πριν ο πελάτης του οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ενώ έρχονται στο φως νέες εικόνες σοκ μέσα από το Συνοδικό Δικαστήριο όπου έγινε η πρωτοφανής επίθεση.

Ο ιερέας ισχυρίζεται, από την πρώτη στιγμή, πως αγόρασε το καυστικό υγρό για την επίθεση στη Μονή Πετράκη μέσω internet. Και πως νόμιζε ότι δεν ήταν επικίνδυνο. Αλλά πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους αναφέρουν πως το καυστικό υγρό που έβαλε σε μπουκάλια δυο λίτρων και με τα οποία άρχισε να ραντίζει τα θύματά του ήταν θειικό οξύ, αναμεμειγμένο με υγρά μπαταρίας και ακουαφόρτε!

«Μου είπε ότι πλήρωσε τη «χημική ουσία» έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ», δήλωσε από τα δικαστήρια ο δικηγόρος του αρχιμανδρίτη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Ο οποίος, πάντως, κράτησε αποστάσεις από τον πελάτη του.

«Ο συγκεκριμένος ιερέας κρατούμενος είναι ψυχιατρικά ασθενής. Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά φάρμακα. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε. Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη από τα θύματα», σημείωσε.

Ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη από την πρώτη στιγμή και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Αρχικά κράτησε «σκληρή» στάση και δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν».

Ο ιερέας δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Οι νέες εικόνες σοκ

«Ράντιζε με τρόπο που πήγαινε παντού, δεν έβλεπε μπροστά του» περιέγραψε στο newsit.gr ο Γιώργος Τζίκας, δικηγόρος του 37χρονου ιερέα στη δίκη του από το Συνοδικό Δικαστήριο και από τους αυτόπτες μάρτυρες των όσων έγιναν στη Μονή Πετράκη.

«Οι ιερείς άρχιζαν να ουρλιάζουν μετά την επίθεση κι ένας αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα μπήκε αμέσως μέσα. Οι Μητροπολίτες άρχισαν να τρέχουν προς την τουαλέτα. Αρχίσαμε να τρέχουμε όλοι προς το μπάνιο για να φύγει από πάνω μας το καυστικό υγρό. Τρέχανε αίματα, ακούγονταν κραυγές πόνου και φωνές από τα τραύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, ήταν μια απίστευτα σοκαριστική κατάσταση. Η τουαλέτα είχε γεμίσει αίματα….», πρόσθεσε στη μαρτυρία του.

Νέες φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο σοκάρουν. Είναι εικόνες που δημοσιεύει το orthodoxtimes.gr και δείχνουν πως το καυστικό υγρό κατέστρεψε τα πάντα όπου έπεσε!

Μονή Πετράκη - Επίθεση βιτριόλι
Μονή Πετράκη – ιερέας – Επίθεση βιτριόλι

Όσον αφορά στην κατάσταση των Μητροπολιτών που τραυματίστηκαν από το καυστικό υγρό, οι τέσσερις που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό «Γεώργιος Γεννηματάς» και πέρασαν εκεί το βράδυ τους, θα πάρουν εξιτήριο μέσα στην ημέρα. Οι άλλοι τρεις που νοσηλεύτηκαν στο ΚΑΤ έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το πρωί.

Πώς περιγράφει ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος την επίθεση

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Μονή Πετράκη: Αυτός είναι ο ιερέας που έριξε το βιτριόλι στους Μητροπολίτες (video)

Σχετικά άρθρα