Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μέτρησα 54.000 παρακολουθήσεις επί ημερών σας – Μία μια τις ελέγχατε; (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής, «Κε Τσίπρα μας είπατε ότι επί ημερών σας δεν γινόταν καμία παρακολούθηση δημοσιογράφου ή πολιτικού».

Τη θέση της κυβέρνησης για τις νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ σε περίπτωση αιρετού πολιτικού προσώπου επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του στη βουλή, σημειώνοντας ότι διαφέρει από την υπόλοιπη αντιπολίτευση και τονίζοντας ότι σε περίπτωση πολιτικού προσώπου και για λόγους εθνικής ασφάλειας θα πρέπει να υπάρχει αναλυτική τεκμηρίωση.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής έκανε τις εξής 3 παρατηρήσεις:

«Εντυπωσιάζομαι από την αγάπη που δείχνει ο Τσίπρας από τις απόψεις του Βενιζέλου, αναρωτιέμαι αν είχε την ίδια άποψη όταν αποφάσισε να τον σύρει στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση novartis.

Οφείλω να καταθέσω τον εκτελεστικό νόμο του Συντάγματος ν.2225 ο οποίος αναφέρεται για την άρση του απορρήτου για εξαίρεση βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας, αυτό θα μνημονευόταν αλλά δεν μνημονεύεται. Υπάρχει ζήτημα βαθύτατα πολιτικό διάκρισης. A priori θεωρούμε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται αλλά για τις περιπτώσεις βουλευτών η τεκμηρίωση πρέπει να είναι εξαιρετικά αναλυτική.

Κε Τσίπρα μας είπατε ότι επί ημερών σας δεν γινόταν καμία παρακολούθηση δημοσιογράφου ή πολιτικού. Μέτρησα 54.000 επισυνδέσεις επί των ημερών σας. Μία μία τις κοιτάξατε; Άλλη δουλειά δεν είχατε να κάνετε από το να ελέγχετε τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Εγώ δεν γνώριζα καμία. Έχουμε πολύ διαφορετική άποψη. Αν λέτε ότι είναι αυτό το μοντέλο, νομίζω ότι αυτή η προσέγγιση από μία παράταξη της Αριστεράς έχει υποστεί συνέπειες από κρατικούς μηχανισμούς άλλης εποχής μου έχει φανεί παράξενη.

Κάνατε αναφορές για πιθανά οικονομικά σκάνδαλα για την υπόθεση Κουκάκη. Δεν τον γνωρίζω τον κύριο. Το λέτε εσείς αυτό. Να φρεσκάρω τη μνήμη σας; Γιατί κρατήσατε μια ακόμη εβδομάδα τη βουλή ανοιχτή; Για να ψηφίσετε το νέο ποινικό κώδικα. Θέλετε να σας θυμίσω τι είπε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, κος Κοντονής για το νέο ποινικό κώδικα; “Ψηφίστηκαν χίλια άρθρα σε μία συνεδρίαση και άλλαξε δολίως διάταξη να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”. Και μιλάτε εσείς για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Κρατήσατε τη βουλή ανοιχτή για να ευνοήσετε ποιους; δεν ξέρω. Ελπίζω κάποια στιγμή να το βρει η Δικαιοσύνη» κατέληξε στην ομιλία του Κυριάκος Μητσοτάκης.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα