Μητσοτάκης από Περιστέρι: Αν με θέλετε Πρωθυπουργό πρέπει να με ψηφίσετε, όχι να πάμε παραλία (video)

Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση όχι για αντιπολίτευση» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Περιστέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κοινωνία έχει απαίτηση από ουσιαστικό προγραμματικό λόγο και μας επιβράβευσε για τη διαχείριση των κρίσεων, για το ότι ξαναβάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, για το ότι φυλάξαμε τα σύνορά μας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη του τόπου. Κρατήσαμε την κοινωνία και τους πιο αδύναμους όρθιους στην πανδημία και στην ενεργειακή κρίση. Δρομολογήσαμε την πιο προοδευτική πολιτική με πολλές θέσεις εργασίας» πρόσθεσε. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και το διχασμό. Ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο συγκροτημένος και κοστολογημένος πολιτικός λόγος.

«Κάναμε ανοίγματα σε κοινωνικές ομάδες που κάποιοι πίστευαν ότι δεν θα τα πάμε καλά. Ήμασταν πρώτοι και στη νεολαία μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμώντας πως «κάποιοι δεν κατάλαβαν πως η κοινωνία άλλαξε και προόδευσε αυτή την τετραετία».

Κάλεσε τους ψηφοφόρους αλλά και τα στελέχη της ΝΔ σε εγρήγορση, «Η κάλπη στις 25 Ιουνίου θα είναι πάλι άδεια. Όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή. Μη θεωρήσετε ότι η μάχη αυτή έχει ήδη κριθεί. Σας ζητώ να δώσουμε μαζί τη μάχη για την παράταξή μας και να είμαστε και πάλι οι μεγάλοι νικητές» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτή η νίκη θα βάλει οριστικά τέλος σε ένα κύκλο αβεβαιότητας που άνοιξε η αντιπολίτευση με την απλή αναλογική» είπε, σημειώνοντας πως «ο πήχης της αυτοδυναμίας μπορεί να ανέβει αν μπουν και άλλα κόμματα στη βουλή». «Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία για να κάνει πράξη τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση όχι για αντιπολίτευση» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης λέγοντας πως οι πολίτες επιβράβευσαν την ενίσχυση της οικονομίας, της άμυνας και την διαχείριση του μεταναστευτικού και καταδίκασαν την τοξικότητα. Στην συνέχεια είπε «τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που έλεγαν πως η ΝΔ θα ήταν πίσω στη νεολαία, είμαστε πρώτοι στη νεολαία» και συμπλήρωσε πως «ήμασταν πρώτοι στους 17-30 γιατί μιλήσαμε για τα πραγματικά προβλήματα. Δεν βλέπουμε τη νεολαία σαν καύσιμη ύλη για τον προεκλογικό λόγο. Μόνο η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή και προοδευτική παράταξη».

@kyriakosmitsotakis_ Πάμε απ’την αρχή #kyriakosmitsotakis #ekloges2023 ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Πρόσθεσε ότι δεν θα ανεχτεί κανένα φαινόμενο αλαζονείας και περιφρόνησης των αντιπάλων. «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την πατρίδα και να απευθυνθούμε και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν να έρθουν κοντά μας. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων γιατί αυτό επιβάλει το αξίωμα του πρωθυπουργού» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για την οικονομία, είπε πως με σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει σύντομα, ενώ δεσμεύθηκε για 950 ευρώ κατώτατο μισθό και 1.500 ευρώ μέσο μισθό. «Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα τσακίσουμε την κοινωνία με τον νόμο Κατρούγκαλο. Σε ορίζοντα 4ετίας θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος», είπε. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για αναδιάταξη της Υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στο κέντρο λοιμωδών στη δυτική Αττική το οποίο όπως είπε θα γίνει πρότυπο κέντρο υγείας που θα προσφέρει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα.

Μιλώντας για την υπογεννητικότητα μίλησε για το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ και τόνισε πως αυτό δεν αρκεί, αναφέροντας σειρά μέτρων όπως η νταντά της γειτονιάς, λέγοντας πως πρέπει να στηριχθούν οι γυναίκες αφού αυτές σηκώνουν το μεγάλο βάρος στις οικογένειες.

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική είπε πως θα συγχαρεί τον Ταγίπ Ερντογάν για την νίκη του στις εκλογές σημειώνοντας πως θα του μεταφέρει πως δεν αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. «Η ενίσχυση της Άμυνας της χώρας θα συνεχιστεί, ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί».

«Πρέπει να τελειώσουμε την δουλειά που αρχίσαμε, να πάμε να ψηφίσουμε, η Ελλάδα έγινε μπλε και θα παραμείνει μπλε», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Στην συνέχεια αναφερόμενος στη Ροδόπη είπε «και αυτή τη γειτονιά της Ελλάδας που έγινε ροζ, ξέρουμε γιατί έγινε, δεν έχουμε αυταπάτες, και αυτή θα την κάνουμε μπλε».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα