Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή και ακρίβεια – Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού (video)

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, «Μεγάλες αλλαγές. Τώρα.» σε όλους τους τομής και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει ανασχηματισμό τώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ωστόσο ότι οι υπουργοί κρίνονται και υπεραμύνθηκε της απόφασής του να κάνει «rotation» στα υπουργεία, μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Αφού διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια να μετακινηθεί σε κάποια θέση στις Βρυξέλλες ακόμα και πριν τη λήξη της τετραετίας (σ.σ. «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω» είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στο γνωστό λαϊκό τραγούδι που ερμήνευσε ο Βασίλης Καρράς), ο πρωθυπουργός παρείχε διευκρινίσεις για τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε και περιέγραψε το σχέδιό του για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα καθημερινότητας, προαναγγέλλοντας και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δηλώνοντας με νόημα ότι «η Χάγη είναι μακριά». Τρεις ημέρες, δε, πριν από τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός «επέστρεψε» στην προηγούμενη συνάντηση των δύο ηγετών, στο Βίλνιους, για να εξηγήσει ότι, όταν έλεγε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνουν υποχωρήσεις, δεν εννοούσε σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα