Μητσοτάκης: Απαντήσεις για το παρακράτος, τον Ολυμπιακό, τις υποκλοπές – Το μήνυμα στον Μαρινάκη (video)

Πώς απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 στις δηλώσεις του Γιάννη Βρέντζου, για παρακράτος που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απάντηση έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, στα όσα βαριά είπε για παρακράτος και υποκλοπές, ο παράγων του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο χαρακτήρισε στημένο.

Η δήλωση θεωρείται και είναι απάντηση και στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Τα Νέα» Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς τη Δευτέρα η εφημερίδα αποκάλυψε ότι η λίστα των παρακολουθουμένων από το σύστημα στο Μαξίμου, με εγκέφαλο τον πρώην διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Γρηγόρη Δημητριάδη, περιέχει 106 ονόματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Χατζηνικολάου
Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Χατζηνικολάου

Το «καρφί» στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Το βασικό μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους και απαιτούν να υπαγορεύουν πολιτική στην κυβέρνηση, εκβιάζοντας να γίνουν τα χατίρια τους –το καρφί στον Βαγγέλη Μαρινάκη– ενώ άφησε αιχμές και κατά της εφημερίδας, σημειώνοντας ότι μια εφημερίδα είναι ανεξάρτητη όταν δεν αλλάζει απόψεις ανάλογα με τις απόψεις του ιδιοκτήτη της… (Σημειώνεται ότι πρόσφατα Τα Νέα είχαν γράψει «Υποκλοπές Τέλος», ενώ σήμερα Δευτέρα ο τίτλος ήταν «Άπλετο Φως» με κατηγορίες εναντίον του συστήματος Μαξίμου).

Για τις αιτιάσεις και τις κατηγορίες Βρέντζου ότι υπάρχει ένα φασιστικό παρακράτος που διοικεί το ποδόσφαιρο, το ίδιο παρακράτος που κάνει τις υποκλοπές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Πού ήταν τότε η εγκληματική οργάνωση; αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Και μετά έστειλε το μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη: Κάποιοι έχουν μπερδέψει του ρόλους τους, νομίζουν ότι μπορούν να υπαγορεύουν πολιτική και να εκβιάζουν για να γίνεται το χατίρι τους. Κάνουν λάθος.

Ο πρωθυπουργός παράλληλα αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ελευθερίας του Τύπου στην χώρα.

Η δήλωση μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους, κάποιοι θεωρούν πως επειδή έχουν μία ομάδα, ή επειδή ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή και τα δύο ,ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση και να υπονομεύουν. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι ρόλοι του καθενός είναι απολύτως ξεκαθαρισμένοι: η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από το λαό, θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην πρόοδο της χώρας, δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι.

Άρα το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε και γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά».

Οι επίμαχες δηλώσεις Βρέντζου:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από καθεστώς παρανομίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Όλα τα παραπάνω είναι βεβαίως λογικά από τη στιγμή που στη κυβέρνηση για τρία ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε ένα καθεστώς παρανομίας, υποκλοπών με συνδέσμους και παρακλάδια σε όλο το οργανωμένο έγκλημα με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστή τον Γρήγορη Δημητριάδη και την βρώμικη λαθραία ποινική παρέα του.

Η ανοχή μας σήμερα λαμβάνει τέλος. Η πρόταση μου είναι εδώ και τώρα ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα και παράλληλα θα προσφύγει στα Ελληνικά δικαστήρια όπου θα αναδείξει το μέγεθος της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου».

opinion-google-news-2

πηγή: thetoc.gr

Σχετικά άρθρα