Μητσοτάκης: Το 41% δεν υπάρχει πια, έρχεται ανασχηματισμός και όλοι αξιολογούνται (video)

Για τα σενάρια ανασχηματισμού, τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές αλλά και τα ζητήματα, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις Ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξή του στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, αναφερόμενος στα σενάρια ανασχηματισμού είπε μεταξύ άλλων πως το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα γίνει με την παρούσα σύνθεση, συμπληρώνοντας δε προς τον δημοσιογράφο πως «μου κάνετε την ερώτηση που πρέπει να μου κάνετε και σας απαντώ όπως υποχρεούμαι να απαντήσω».

Σχετικά με τις αιτιάσεις περί «αλαζονείας του 41%» ο πρωθυπουργός είπε πως «το 41% ήταν ένα ποσοστό το οποίο μας έδωσε ο ελληνικός λαός σε μία χρονική στιγμή. Το 41% είναι 158 έδρες, είναι η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία. Αυτό, το 41%, δεν υπάρχει πια σήμερα. Και αυτό μπορεί να είναι ανακουφιστικό, ξέρετε, κ. Σρόιτερ» ενώ σε άλλη αποστροφή συμπλήρωσε πως «αν κάποιοι, λοιπόν, είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά-, είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά. Δεν είναι κακό αυτό». «Αξιολογώ αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά», είπε.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα