Μητροπολίτης Κοζάνης: Το πρωτοφανές σεξιστικό παραλήρημα του – Οι γυναίκες να κρατάνε το στόμα τους κλειστό (video)

Σε ένα πρωτοφανές σεξιστικό κήρυγμα κατά των γυναικών προχώρησε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος.

Ο Μητροπολίτης ξεκίνησε το κήρυγμά του αναφερόμενος στην παρέα «μεθυσμένων κοριτσιών» που συνάντησε το πρωί της Κυριακής, ενώ πήγαινε στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου.

Αφού κατηγόρησε μόνο τη «μάνα», για το «κατάντημα» που συνάντησε, και όχι και τους δύο γονείς, επιτέθηκε σε όσους χρησιμοποιούν τον όρο «γυναικοκτονία».

«Και τι ακούμε τον τελευταίο καιρό; Χρειάζονται νόμοι, χρειάζεται πιο αυστηρό ποινικό δίκαιο (…)», σχολίασε σκωπτικά.

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει…πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει…γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία….αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;», είπε.

«Δύο ανόμοια πράγματα δεν μπορεί να έχουν ισονομία, ισοτιμία, υπόκλιση του ενός προς τον άλλον στα έργα του. (…) το μεγαλύτερο κόσμημα στη γυναίκα είναι η μητρότητα, η συζυγία», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην «αρετή που έδωσε στις γυναίκες ο Θεός».

«Πρότυπο οι γυναίκες που κρατούν το στόμα τους κλειστό»

Το εξοργιστικό κήρυγμα συνεχίστηκε με τον Μητροπολίτη να αναφέρει ως πρότυπο τις γυναίκες που κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί λίγο – πολύ πως αυτή είναι η συμβουλή του σε όσες πιστές του εκμυστηρεύονται προβλήματα με τους συζύγους τους.

«Λένε οι γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν….στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας».

Ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο – όπως είπε – ποσοστό διαζυγίων στην Ελλάδα και να σημειώσει: «δεν είμαι ούτε ρατσιστής, ούτε εθνικιστής».

«Πήγε να σπουδάσει επειδή ο πατέρας του έκανε απλά μια… παρατυπία»

Επίσης, σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως ένας απόφοιτος του τότε ΤΕΙ Κοζάνης που τον επισκέπτεται συχνά του ανέφερε πως η μητέρα του έφυγε και πήγε να σπουδάσει να 60 της χρόνια επειδή ο πατέρας του έκανε απλά μια… παρατυπία.

«Η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Πού πάει, τον ρώτησα 60 χρονών γυναίκα. Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή! Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου…, το παιδί μου, το σπλάχνο μου», είπε ο Μητροπολίτης.

Δείτε το κήρυγμα από το 2:39:00

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Νίκος Τσουμάνης: Ράγισαν καρδιές στη κηδεία του ποδοσφαιριστή (photo)

Σχετικά άρθρα