Μίλτος Τεντόγλου: Πρωταθλητής Ευρώπης – Με ασύλληπτο άλμα στα 8,65μ. (video)

Για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Μίλτος Τεντόγλου και μάλιστα συνεχόμενη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, αλλά ο τρόπος που το έκανε ήταν… ονειρικός.

Μπροστά στην οικογένειά του και όλη την Εθνική ομάδα στίβου, αφού έκανε 3 άλματα πάνω από τα 8,40μ., στο 5ο προσγειώθηκε στα 8,65 μ.!

Πρόκειται για άλμα ένα εκατοστό κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα, κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και 14η επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο.

Με το… καλημέρα ο Μίλτος Τεντόγλου απογειώθηκε στα 8,42μ., που ήταν και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2024, αλλά η επίδοση αυτή… δεν τον άφηνε ικανοποιημένο αφού ένιωθε για κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Έχοντας εξασφαλίσει από την αρχή, στην χειρότερη ένα μετάλλιο, έψαξε μετά το πολύ μεγάλο άλμα. Το δεύτερο ήταν άκυρο, αλλά το τρίτο έγραψε… 8,49μ., για να κόψει τον «αέρα» του Ιταλού Φουρλάνι. Ακολούθησε ένα άλμα στα 8,45μ. Και… απογειώθηκε στα 8,65μ., επίδοση που είναι ένα εκατοστό πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ!

Ο 19χρονος Φουρλάνι που αγωνιζόταν στο κοινό του, άρχισε με 8,38μ., επίδοση που είναι και παγκόσμιο ρεκόρ στη κατηγορία Κ20 και έδειξε πως θα απειλήσει τον Γρεβενιώτη πρωταθλητή. Όμως ο Μίλτος Τεντόγλου του… έκοψε τη φόρα και ο Ιταλός, όπως και τον χειμώνα στον κλειστό στίβο, περιορίστηκε στην δεύτερη θέση.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα