Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι δηλώσεις της για απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων προκάλεσαν θύελλα στο Μαξίμου (video)

Την έντονη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η δήλωση που έκανε η Δόμνα Μιχαηλίδου στο OPEN ότι θα μπορεί να απολύεται ο εργαζόμενος σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων εάν αρνείται να εμβολιαστεί ακόμη και μετά την αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενόχληση από την δήλωση που έκανε η Δόμνα Μιχαηλίδου, ήταν τέτοια που ακολούθησε ένας γύρος επαφών και τηλεφωνημάτων προκειμένου να γίνει διορθωτική δήλωση, καθώς η κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη και ευαίσθητη συγκυρία όσον αφορά στους εμβολιασμούς, δεν θέλει να οξύνει το κλίμα με όσους διστάζουν να εμβολιαστούν. Κι αυτό γιατί στόχος της είναι να πεισθούν, μέσω επιχειρημάτων και όχι μέσω πιέσεων όπως υποστηρίζουν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου προέβη σε νέα δήλωση με την οποία τα «μάζεψε» και στην οποία υποστηρίζει ότι ήταν λάθος διατύπωση τα περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζομένους στις ιδιωτικές μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις.

Δόμνα Μιχαηλίδου - υφυπουργός Εργασίας ΝΔ
Δόμνα Μιχαηλίδου – υφυπουργός Εργασίας ΝΔ

Μάλιστα η Δόμνα Μιχαηλίδου διαβεβαιώνει ότι: «δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τη δήλωση Μιχαηλίδου, μίλησε στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου ο εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η κα Μιχαηλίδου βιάστηκε και να το πει και να ανακαλέσει».

Παρέμβαση Κωστή Χατζηδάκη

Μέχρι και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης «επιστρατεύτηκε» για να… παρέμβει για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών στις δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ. Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι κανένας δεν απολύεται αλλά ισχύει ότι θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών μετά τις 16 Αυγούστου.

«Δεν απολύεται κανένας αλλά λέμε άδεια άνευ αποδοχών διότι ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των άλλων. Δεν θες να κάνεις εμβόλιο, μην κάνεις αλλά πήγαινε στη άκρη για λίγο, να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, να προσληφθεί κάποιος άλλος που θα κάνει την δουλειά σου, εμβολιασμένος. Ε! αυτό είναι κοινή λογική», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Η αρχική δήλωση της Δόμνα Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας το πρωί στο OPEN είχε δηλώσει τα εξής: «αν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 Αυγούστου ο εργαζόμενος στη δομή του δεν έχει εμβολιαστεί, τότε δεν μπορεί να προσέρχεται ο εργαζόμενος στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Έχει ευθύνη δηλ. ο εργοδότης μετά τις 16 Αυγούστου να μην επιτρέπει στον εργαζόμενο να δουλεύει και να εισέρχεται στη δομή του. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν πρέπει να παρέχει υπηρεσίες στη δομή και ο εργοδότης δεν υποχρεούται να καταβάλλει τον μισθό του. Ο εργοδότης, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, μπορεί να κάνει πρόσληψη κάποιου άλλου εργαζομένου στη θέση εκείνου που έχει βγει σε αναστολή άνευ αποδοχών. Στο Δημόσιο δε, θα προσλαμβάνονται με fast track διαδικασίες. Οι ιδιώτες θα μπορούν να δίνουν μια περίοδο προσαρμογής, απόφασης στον εργαζόμενο που δεν έχει εμβολιαστεί, να δει εάν θα εμβολιαστεί ή όχι. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι η άδεια άνευ αποδοχών να έχει ένα… ταβάνι π.χ. ενός μήνα και μετά ο εργοδότης να μπορεί να πει ότι εάν δεν έχει κάνει ακόμα εμβόλιο ο εργαζόμενος, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προστατέψει τους ωφελούμενούς μου, οπότε μετά το χρονικό περιθώριο που θα του έχει δοθεί, θα μπορεί ο εργοδότης να τον απολύσει. Αν κάνει το εμβόλιο τότε το τι μέλλει γενέσθαι με εκείνον που τον έχει αντικαταστήσει, θα είναι στην ευχέρεια του κάθε εργοδότη».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Μανιτάκης: Συνταγματική η αναστολή εργασίας για τους αρνητές των εμβολίων

Σχετικά άρθρα