Μετάλλαξη Όμικρον: Πολιορκεί την Ευρώπη η νέα παραλλαγή που προκαλεί τρόμο – Πού έχει εντοπιστεί (video)

Συναγερμό σε όλη την Ευρώπη έχει σημάνει η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού με την μία χώρα μετά την άλλη να ανακοινώνουν κρούσματα.

Η ταχύτητα μεταδιδόμενη μετάλλαξη πολιορκεί την Ευρώπη… Έφτασε ήδη σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Βέλγιο με τον κίνδυνο της εξάπλωσης να είναι μεγάλος.

Την ίδια ώρα ορισμένα από τα 61 κρούσματα της Covid-19 που εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβατών που έφτασαν αεροπορικώς στην Ολλανδία από τη Νότια Αφρική αυτήν την εβδομάδα ενδέχεται να φέρουν την παραλλαγή Όμικρον, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

«Σε έναν αριθμό των ατόμων που εξετάστηκαν εκτιμούμε ότι εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).

Ένας εκπρόσωπος του Ινστιτούτου είπε ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι πρόκειται για κρούσματα της νέας παραλλαγής, όμως χρειάζεται να γίνουν και άλλες αναλύσεις.

Και όλα αυτά την ώρα που τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και τον κόσμο να συνωστίζεται για να χαρεί τις ημέρες των εορτών.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θέλοντας να προλάβει τα χειρότερα ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα την ώρα που ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ακύρωσε την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία.

Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού βρίσκεται και η χώρα μας και ήδη πέντε άτομα που ήρθαν από την νότια Αφρική έχουν μπει σε προληπτική δεκαήμερη καραντίνα. Από το πρωί του Σαββάτου άλλωστε στην Ελλάδα μπήκε σε ισχύ η νέα ΝΟΤΑΜ για όσους έρχονται από τη νότια Αφρική. Και όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα μετρά 5.870 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Η μετάλλαξη Όμικρον απειλεί τα Χριστούγεννα

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Κομισιόν, πάντως προειδοποίησε ότι κίνδυνος εξάπλωσης της νέα μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη είναι από «υψηλός έως πολύ υψηλός» .

Η προειδοποίηση του ECDC αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης που τρομάζει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Παραμένει ακόμα άγνωστη η επικινδυνότητά της ή εάν καλύπτεται από τα εμβόλια και αυτό έχει σημάνει συναγερμό για τα Χριστούγεννα.

Ήδη Βέλγιο, Γάνδη, Λούβεν και Αμβέρσα ακύρωσαν όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά.

Στις Βρυξέλλες φαίνεται πως η χριστουγεννιάτικη αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά μόνο για εμβολιασμένους. Ωστόσο, κάνοντας κανείς μια βόλτα στο κέντρο των Βρυξελλών καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει όρεξη για εορτασμούς.

Παράλληλα στο Βέλγιο πέρα από τα νέα περιοριστικά μέτρα, αποφασίστηκε η επιτάχυνση στην χορήγηση της τρίτης δόσης όχι, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί στους άνω των 40, αλλά σε όλους.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Τα lockdown επιστρέφουν στην Ευρώπη – Χριστούγεννα απειλούνται

Σχετικά άρθρα