Ο «Μαύρος Χάρτης» και τα «Μαύρα χάλια» της παραβατικότητας στην Αθήνα σε 11 περιοχές

Συνάντηση είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και τους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας για την εγκληματικότητα «Μαύρος Χάρτης» στην Αθήνα.

Ο κ. Μπακογιάννης παρέδωσε τον «Μαύρο Χάρτη» της παραβατικότητας, στον οποίο περιλαμβάνονται 11 συγκεκριμένες περιοχές (οριοθετημένες ανά δρόμο, πλατεία) όπου καταγράφεται ανησυχητική αύξηση της παραβατικότητας, της μικρο-εγκληματικότητας και της όχλησης, στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο «Μαύρος Χάρτης» συντάχθηκε με βάση τα δεδομένα, που συλλέγουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων καθώς και τις καταγγελίες, παράπονα, μηνυτήριες αναφορές πολιτών και φορέων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία «Μαύρος Χάρτης», συνοδευόμενα από φωτογραφίες που καταγράφουν την εικόνα της πόλης, ενώ ζήτησε την αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων της Αστυνομίας που επιχειρούν καθημερινά στο κέντρο και στις γειτονιές και επανέλαβε την ανάγκη να αλλάξει η φιλοσοφία της αστυνόμευσης.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους αξιωματικούς και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για το έργο που επιτελούν υπό δύσκολες συνθήκες και σημείωσε πως η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της Αθήνας είναι εμφανής.

Ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι: «είναι καιρός, να περάσουμε στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης με σταθερή και προληπτική παρουσία του “αστυνομικού της γειτονιάς” που αποδεδειγμένα ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας στον πολίτη και αποτρέπει την παραβατικότητα».

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι ο Δήμος Αθηναίων και η Δημοτική Αστυνομία δεν επιθυμούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την αστυνομία στο έργο της, αλλά θέλουν να λειτουργούν συμπληρωματικά ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος: να αισθάνονται κάθε μέρα και κάθε ώρα ασφαλείς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αθήνας.

opinion-google-news

Σχετικά άρθρα