Αθήνα, 21 Ιανουαρίου, 2022

Λιανεμπόριο: Τέλος το click inside – Κορδέλες στα supermarket

Νέες αλλαγές και πάλι έρχονται από τη Δευτέρα στο λιανεμπόριο, καθώς η Ελλάδα χωρίζεται στα τέσσερα οπότε ανάλογα με το που μένει ο καθένας θα έχει και διαφορετική εικόνα.

Υπάρχουν πλέον οι κίτρινες περιοχές, οι κόκκινες περιοχές, οι πολύ κόκκινες περιοχές (πολύ αυξημένου υγειονομικού κινδύνου) και οι μητροπολιτικές περιοχές της χώρας όπου κατατάσσεται η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Όπως λοιπόν προκύπτει από το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ τα supermarket δεν θα μπορούν να πωλούν μια σειρά από προϊόντα όπως τα ακόλουθα:

  1. Λιανεμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού
  2. Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε εξειδικευμένα καταστήματα
  3. Εξοπλισμό ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
  4. Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με εξαίρεση τα είδη ύπνου, κουβέρτες, παπλώματα κλπ.
  5. Λιανεμπόριο χαλιών, επενδύσεων δαπέδου και τοίχου
  6. Λιανεμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών (μόνο βύσματα, πρίζες και άλλες συσκευές για την διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων κλπ)
  7. Λιανεμπόριο επίπλων, φωτιστικών κλπ Εξαιρούνται οι σκούπες, οι λαμπήρες, οι βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα κλπ
  8. Λιανεμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους
  9. Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων με κάποιες εξαιρέσεις (καλσόν, παλτά κλπ)
  10. Λιανικό εμπόριο υποδημάτων

Κατά συνέπεια, από αύριο επανέρχονται οι κόκκινες κορδέλες σε εκατοντάδες προϊόντα στα σούπερ μάρκετ τα οποία για την Αττική και την Θεσσαλονίκη θα μπορούν να λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 20:00 τις καθημερινές και από τις 07:00 έως τις 17:00 το Σαββατοκύριακο (Σάββατο οπωσδήποτε και Κυριακή αν επιτραπεί συνολικά η λειτουργία των καταστημάτων).

Από το ΦΕΚ προκύπτει επίσης ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Take Away
Take Away

Όσον αφορά στα καταστήματα λιανικής, στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με click away (με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 07:00 έως τις 20:00) και με υποχρεωτική πληρωμή μέσω κάρτας ενώ και το click away θα απαγορεύεται και σήμερα αλλά και το επόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου.

Τα μόνο καταστήματα που επιτρέπεται να λειτουργήσουν είναι αυτά εντός των αεροδρομίων της χώρας αλλά μόνο μετά το σημείο ελέγχου των εισιτηρίων και των αποσκευών.

Προσοχή: στις βαθιά κόκκινες περιοχές δεν επιτρέπεται ούτε το click away.

Στις κόκκινες περιοχές έχουμε συνδυασμό της λειτουργίας του click away και του click inside (για παπούτσια και ρούχα) ενώ για τις κίτρινες περιοχές έχουμε κανονική λειτουργία με περιορισμούς.

Σε τις περιοχές της χώρας επιτρέπεται να λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα οπτικών και ακουσικών βαρηκοίας με ραντεβού, τα καταστήματα πώλησης περουκών, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών για επισκευές συσκευών και εξόφληση λογαριασμών αλλά και τα περίπτερα στα οποία παραμένει η δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας.

Όσον αφορά στα κομμωτήρια κλείνουν στις βαθιά κόκκινες περιοχές και παραμένουν ανοικτά στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, δεν επιτρέπεται η λειτουργία των κομμωτηρίων ούτε στα μητροπολιτικά κέντρα.

Τα ΚΤΕΟ θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ραντεβού σε όλη τη χώρα ενώ τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ θα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο στις κίτρινες περιοχές.

opinion-leader-goole-news

Δείτε επίσης:

Αλαλούμ με το take away: Παίρνουν πίσω την απαγόρευση τα ΣΚ

πηγή: thetoc.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ακολουθήστε μας

1,057ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,667ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία νέα