Κρήτη: Βίντεο – Σοκ από την επίθεση των Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες (video)

Καρέ – καρέ διακρίνεται σε βίντεο – ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας η επίθεση των «νταήδων» της Κρήτης στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο, με αφορμή μια… προσπέραση στον δρόμο.

Στο βίντεο της ΕΡΤ φαίνεται πως το όχημα των Κρητικών προσπάθησε να εμποδίσει το αυτοκίνητο των Γερμανών και πως, όταν προσπάθησαν να το αποφύγουν, εκείνο τούς εμβόλισε με δύναμη με την όπισθεν, με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσει» στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου των τουριστών.

Στο τέλος, οι Γερμανοί φαίνονται ότι ξεφεύγουν, ενώ οι περαστικοί επεμβαίνουν για να σταματήσει το αγροτικό την τρελή πορεία του.

Το χρονικό του επεισοδίου με στους Γερμανούς τουρίστες

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί, το περιστατικό ξεκίνησε όταν οι Γερμανοί τουρίστες έκαναν σήμα να σταματήσει το αυτοκίνητο των Κρητικών και, αφού σταμάτησε μπροστά στο δικό τους όχημα, ο οδηγός πήγε με το αυτοκίνητο στο πλάι για να ζητήσει τα στοιχεία τους από το παράθυρο.

Τότε, ο Κρητικός οδηγός κατέβηκε γρήγορα και χτύπησε τον έναν τουρίστα από το ανοιχτό παράθυρο, στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, πρώτος ο συνοδηγός του αυτοκινήτου των Κρητικών χτύπησε τον έναν Γερμανό και τότε κατέβηκε από το όχημα των τουριστών ο αδελφός του και χτύπησε τον Κρητικό οδηγό.

Στη συνέχεια, στον καβγά ενεπλάκη και ο συνοδηγός του οχήματος των Κρητικών, αφού κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των Γερμανών.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη ο καβγάς, ο οδηγός του οχήματος των Κρητικών πήγε στο αυτοκίνητο και πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι. Αφού απείλησε τους Γερμανούς, εκείνοι έφυγαν, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Ακολούθησε καταδίωξη από τους κατηγορούμενος, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, επιχείρησαν να τους βγάλουν εκτός δρόμου, χτυπώντας το αυτοκίνητό τους από πίσω.

Όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο έφτασε στον Δήμο Μυλοποτάμου, ο οδηγός του ΙΧΦ προσπέρασε το αυτοκίνητο των παθόντων, τους έκλεισε τον δρόμο και, κάνοντας όπισθεν, συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητό τους από μπροστά, ώσπου παρευρισκόμενοι στο σημείο πολίτες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητο των παθόντων, οι οποίοι μετέβησαν αμέσως στο ξενοδοχείο τους, από όπου ενημέρωσαν την αστυνομία.

«Σωθήκαμε λόγω της οδήγησης που κάναμε και λόγω της παρέμβασης των πολιτών»

«Σωθήκαμε λόγω της οδήγησης που κάναμε και λόγω της παρέμβασης των πολιτών» είπαν οι Γερμανοί τουρίστες.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των Γερμανών, οι Κρητικοί προσπαθούσαν να τους σκοτώσουν, ενώ οι τουρίστες έκαναν λόγο για ρατσιστικά κίνητρα.

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παθόντων, θεωρούν το ότι δεν βγήκε το αυτοκίνητό τους από το δρόμο, με αποτέλεσμα έως και τον θανάσιμο τραυματισμό τους, οφείλεται στις οδηγικές ικανότητες του οδηγού τους και σε περίπτωση που ήταν άλλος από αυτούς οδηγός δεν θα είχαν αποφύγει την εκτροπή του οχήματος, καθώς επίσης και ότι κατάφεραν να φύγουν από το Πέραμα οφείλεται στους πολίτες που προσέτρεξαν να τους βοηθήσουν να διαφύγουν.

Επίσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις των παθόντων, θεωρούν ότι η επίθεση σε βάρος τους είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά, λόγω του ότι ήταν υπήκοοι Γερμανίας και βρίσκονταν σε διακοπές στο Ρέθυμνο».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα