Κουβανοί μετανάστες σέρνουν από τα πόδια από αστυνομικούς στο Αεροδρόμιο της Ζακύνθου (video)

Δεκάδες Κουβανοί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και γυναίκες με παιδιά, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Ιταλία, την Τετάρτη.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Σε βίντεο, καταγράφονται οι στιγμές έντασης μέσα στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Οι Κουβανοί κάθονται στο πάτωμα, αρνούμενοι να ακολουθήσουν τους ένστολους, ενώ αστυνομικοί τους τραβούν, προκειμένου να σηκωθούν και να μπουν στα λεωφορεία, που θα τους μετέφεραν σε ξενοδοχείο. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο φαίνονται δύο άνδρες με πολιτικά να σέρνουν από τα πόδια έναν Κουβανό.

Την ίδια στιγμή, σε άλλο πλάνο, διακρίνεται ένα παιδάκι να κλαίει στην αγκαλιά ενός ενήλικα. Σύμφωνα με το imerazante.gr, ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι Κουβανοί θα κρατούνταν προσωρινά στο ξενοδοχείο, μέχρι να προχωρήσει η διοικητική διαδικασία για την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για περίπου 85 μετανάστες που επιχείρησαν την Τετάρτη να πετάξουν για Μιλάνο, με πτήση από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Οι περισσότεροι Κουβανοί, 65 στον αριθμό, μεταφέρθηκαν, όπως φαίνεται και στο βίντεο, βίαια, σε ξενοδοχείο του Λαγανά. Τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν σε κέντρα προαναχώρησης σε Κόρινθο και Αττική.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, οι Κουβανοί μετανάστες μέσω Ρωσίας πήγαν στο Βελιγράδι όπου πήραν βίζα. Στη συνέχεια έφθασαν στη χώρα μας μέσω Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τις αρχές.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Επίθεση Ρομά σε πυροσβέστες στο Σχιστό – Τους ξυλοκόπησαν και τους έκλεψαν (video)

Σχετικά άρθρα