Κώστας Καραμανλής: Το παρασκήνιο της αποχώρησης – Το τηλεφώνημα από Μητσοτάκη (video)

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές.

Απόφαση που εξέπληξε αρκετούς που περίμεναν ότι θα δώσει και αυτή την εκλογική μάχη αλλά για κάποιους ήταν αναμενόμενη και την περίμεναν εδώ και καιρό.

Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Καραμανλή τη Δευτέρα για να του θέσει το ερώτημα τι σκέπτεται να κάνει, καθώς σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. «Έχω πάρει την απόφασή μου, σκέφτομαι να κάνω άλλα πράγματα», είπε ο Κώστας Καραμανλής, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Το δέχομαι και το σέβομαι». «Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές», πρόσθεσε ο Κώστας Καραμανλής στη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Έτσι σήμερα το πρωί Κώστας Καραμανλής προχώρησε στη δήλωση αποχώρησης τονίζοντας προς αποφυγήν… παρεξηγήσεων ότι στηρίζει την κυβέρνηση και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε με σεβασμό και αγάπη στον κόσμο της και σε όλους τους Έλληνες.

Κώστας Καραμανλής – Αναλυτικά η δήλωση

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καραμανλής στάθμιζε εδώ και καιρό τις αποφάσεις του και σε κάθε περίπτωση σκόπευε να ανακοινώσει τι θα πράξει πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει την παράταξη. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τα σενάρια πως ο Κώστας Καραμανλής ενδεχομένως να μην είναι ξανά υποψήφιος είχαν κυκλοφορήσει εδώ και δύο χρόνια. Τότε το Μαξίμου φερόταν να προτιμούσε και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, δηλαδή και ο Αντώνης Σαμαράς, να αποσυρόταν και να μην είναι στην επόμενη Βουλή.

Το «ευχαριστώ» του Μητσοτάκη στον Καραμανλή για τη διαχρονική του προσφορά

Μετά την ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή, στην οποία ξεκαθάρισε πως δεν θα κατέβει στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην παράταξη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Καραμανλής για ανακοίνωση πρώην πρωθυπουργού

Σε δήλωση προέβη ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Κώστας Αχ. Καραμανλής για την ανακοίνωση απόσυρσης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή από την ενεργή πολιτική σκηνή.

Όπως σημειώνει, «κλείνει, λοιπόν, μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή. Η Νέα Δημοκρατία πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ, με βάση τις αρχές και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή:

«Με πολύ μεγάλη συγκίνηση, έμαθα την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές. Είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε πρωθυπουργός για πεντέμισι χρόνια και ο αρχηγός που συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον. Κλείνει, λοιπόν, μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή. Η Νέα Δημοκρατία πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ, με βάση τις αρχές και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η παράταξή μας παραμένει ζωντανή, παραμένει όρθια. Διότι παραμένει πιστή στις αρχές της, χωρίς να παύει να διευρύνεται και να ανανεώνεται πάντα».

opinion-google-news-2

πηγή: eleftherostypos.gr

Σχετικά άρθρα