Κορυφαίες διακρίσεις για το Οινοποιείο Αγγελάκη από το Θραψανό της Κρήτης (photo)

Περιστοιχισμένο από αμπέλια και ελαιόδενδρα, το οινοποιείο της οικογένειας Αγγελάκη βρίσκεται στο Θραψανό Πεδιάδος στη Κρήτη.

Η μακρόχρονη σχέση του Θραψανού με την αγγειοπλαστική και την καλλιέργεια του αμπελιού μας ενέπνευσε να αναβιώσουμε μια πανάρχαια παράδοση, μεταφέροντας ένα μέρος της ζύμωσης και της ωρίμανσης των κρασιών σε πιθάρια. Έτσι ο αρχικός καρπός «επιστρέφει» στο χώμα, από όπου και προήλθε.

Ένα οινοποιείο που δημιουργήθηκε- φόρος τιμής σε μια γυναίκα που αποτέλεσε έμπνευση για την οικογένεια Αγγελάκη εδώ και τρεις γενιές.

Οινοποιείο Αγγελάκη
Οινοποιείο Αγγελάκη

Η προγιαγιά της οινοποιού Αγγελάκης Ευαγγελίας , γεννήθηκε το 1908, στο Θραψανό Πεδιάδος. Παντρεύτηκε με τον Ιωάννη Αγγελάκη στις αρχές του 1930 και περίπου το 1937 τον έχασε και έμεινε μόνη με τον γιό της, Κωνσταντίνο Αγγελάκη, ο οποίος ήταν 3 ετών. Μια γυναίκα στην Κρήτη, την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου, αγωνίστηκε και δούλεψε σκληρά να αποκτήσει περιουσία και να μεγαλώσει το μοναχογιό της.

Μετά από αγώνα, προσπάθεια και δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει για το παιδί της μια βάση για το ξεκίνημα του και να του αγοράσει το στάβλο με τον οποίο ο Κωνσταντίνος δούλεψε και αυτός με τη σειρά του σκληρά για να σταθεί στα πόδια του.

Το πρώτο κτίριο που αγόρασε η προγιαγιά, ο στάβλος, είναι και ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το οινοποιείο της οικογένειας Αγγελάκη. Έτσι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι ένα ιδιαίτερο και εξαίρετο κρασί, το οποίο έχει το όνομα και τη φωτογραφία της. Το CORNELIA, δηλώνει η κυρία Ευαγγελία Αγγελάκη.

Agelakis winery
Agelakis winery

Από τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά που κατέκτησαν τους κριτικούς και απέδωσαν τα βραβεία. Top Gold Μετάλλιο για το Takimi στον διεθνή διαγωνισμό PAR Wine Award International 2020 με βαθμολογία 96 par points! Ακόμη ασημένιο μετάλλιο για το Materia ροζέ με βαθμολογία 85 par points.

Επίσης το βραβείο: Top Gold Μετάλλιο για το Materia λευκό στον διεθνή διαγωνισμό PAR Wine Award International 2019 με βαθμολογία 96 par points! Ακόμη ασημένιο μετάλλιο για το Cornelia ερυθρό με βαθμολογία 85 par points.

Επισκεφθείτε το site για περισσότερες πληροφορίες: agelakiswinery.gr

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα