Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες που σοκάρουν για τον Πατέρα Αντώνιο – Διαψεύδει την καταγγελία η Κιβωτός (video)

Αναπάντεχη και σοκαριστική φαίνεται να είναι η πορεία που παίρνει η υπόθεση με την «Κιβωτός του Κόσμου» καθώς το πρόσωπο που κατήγγειλε ο 19χρονος για σεξουαλική κακοποίηση είναι ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην επτασέλιδη κατάθεση του στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ την περασμένη Τετάρτη, 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό του Κόσμου υποστηρίζει πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων.

Λέει χαρακτηριστικά: «Μια μέρα ενώ ξύπνησα, είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πατέρα Αντώνιου και τραβήχτηκα αμέσως. Ένα άλλο πρωινό κατάλαβα ότι ο πατήρ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου πάνω από τα ρούχα του. Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του. Με εντελώς φυσιολογικό ύφος μου είπε «γιατί κάθεσαι εκεί. έλα δίπλα μου». Εγώ πήγα να ξαπλώσω δίπλα του και όποιο μαξιλάρι έπαιρνα, μου το έπαιρνε και το πετούσε στο πάτωμα για να ξαπλώσω στο μπούτι του».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ο 19χρονος στην μαρτυρία του που φέρνει στην δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα: «Στην Καλαμάτα άρχισε να μου κάνει περίεργα πράγματα. όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή κάναμε κάτι μου χτυπούσε τον ποπό. Το θεώρησα φυσιολογικό γιατί το έκανε και στο μπάσκετ αλλά εκεί που το έκανε μια με δυο φορές αυτό γινόταν περίπου 15 φορές την ημέρα». Επίσης το συνέχισε και στη θάλασσα όπου κατά τη διάρκεια παιχνιδιών όπως “πατητές» έβαζε το χέρι του μέσα από το μαγιό μου με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μην θέλω να ξαναμπώ στη θάλασσα για παιχνίδι».

Στην κατάθεσή του ο 19χρονος αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων στην «Κιβωτός του Κόσμου». «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δέκα καταθέσεις για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς αλλά και μαύρη εργασία σε δομές της «Κιβωτός του Κόσμου».

Κιβωτός του Κόσμου - Πατέρας Αντώνιος
Κιβωτός του Κόσμου – Πατέρας Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Διαψεύδει την καταγγελία του 19χρονου για ασέλγεια

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει τις επόμενες ώρες η «Κιβωτός του Κόσμου» κατά Κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρει πως ο 19χρονος που φιλοξενείτο στον Οργανισμό καταγγέλλει περιστατικό ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο.

Πριν από λίγο, ο Οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωσε μέσω της οποίας διαψεύδει κατηγορηματικά την καταγγελία του 19χρονου σε βάρος του πατέρα Αντωνίου. «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες», σημειώνεται.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει με την «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας. «Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό», προσθέτει ο Οργανισμός.

Κιβωτός του Κόσμου – Η ανακοίνωση:

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση.

Με εκτίμηση

Κιβωτός του Κόσμου».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα