Κιβωτός του Κόσμου: Ένα βήμα πριν τον ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος και άλλοι επτά (video)

Κιβωτός του Κόσμου: Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση το αμέσως προσεχές διάστημα με τον Πατέρα Αντώνιο και άλλους επτά εργαζομένους της οργάνωσης να βρίσκονται στον προθάλαμο του ανακριτή.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο Πατέρας Αντώνιος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άσκηση διώξεων εις βάρος του επικεφαλής της οργάνωσης και 7 συνεργατών του για το σκέλος που αφορά σε κακοποιήσεις εντός των δομών της «Κιβωτού», ενώ την ίδια ώρα ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, που χειρίζεται το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, αναμένεται να καλέσει τουλάχιστον 4 πρόσωπα σε ανωμοτί εξηγήσεις.

Η έρευνα από τις δύο εισαγγελείς Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή ολοκληρώθηκε με ελαφρά καθυστέρηση, καθώς μετά τις εξηγήσεις που παρείχαν ο πατέρας Αντώνιος και οι υπάλληλοι της δομής, κάποιοι εκ των υπόπτων πρότειναν μάρτυρες υπερασπίσεώς τους. Η λήψη των πολύωρων, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μαρτυρικών καταθέσεων καθυστέρησε την ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία πέρασε στα χέρια άλλου εισαγγελέα.

Πρόκειται για την Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία μελετά το υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης για να αποφασίσει σχετικά με την άσκηση διώξεων ή μη. Η έρευνα διαβιβάστηκε, αφού -αν και αρχικά διεξήχθη από εισαγγελείς ανηλίκων λόγω της ηλικίας των καταγγελλόντων- όλοι οι ύποπτοι είναι ενήλικες. Πλέον, η τελική κρίση για την άσκηση διώξεων ανήκει στην κ. Τριανταφύλλου, η οποία, αν προχωρήσει στην άσκηση διώξεων, θα καταστήσει επίσημα κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο και θα τον οδηγήσει σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία, από την οποία θα κριθεί και η προσωρινή του κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία έχει καταστήσει 8 πρόσωπα ως υπόπτους για την υπόθεση, ενώ εκτός από τον πατέρα Αντώνιο ερευνώνται ένα πρόσωπο από τη δομή της Αθήνας, ένα ζευγάρι από δομή στα Γιάννενα και τέσσερα πρόσωπα από δομές σε Χίο και Βόλο.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας Αντώνιος

Πριν από λίγες εβδομάδες ο πατέρας Αντώνιος έδωσε τη δική του εκδοχή μέσω του υπομνήματός του, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της “Κιβωτού”».

Ο πατέρας Αντώνιος άφησε αιχμές για σκοπιμότητες και χαρακτήρισε ψευδείς τις δύο καταγγελίες εις βάρος του. «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, ύστερα από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης της “Κιβωτού”, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, φορείς και Μέσα. Δύο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη “αντέγραφε” τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης», σημείωνε χαρακτηριστικά.

Τα οικονομικά της «Κιβωτού» επί ημερών πατέρα Αντωνίου

Το δεύτερο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει ο πατέρας Αντώνιος, αφορά στην έρευνα των οικονομικών της οργάνωσης, με τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, που χειρίζεται την υπόθεση, να μελετά αυτές τις ημέρες το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο εισαγγελικός λειτουργός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων σε 11 πρόσωπα προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία έχει κληθεί να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της «Κιβωτού», ενώ είχε δοθεί εντολή για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και έρευνα για το εάν έχουν δοθεί στην «Κιβωτό» πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιπλέον, είχε διαταχθεί το άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών για την τελευταία πενταετία, αλλά και των λογαριασμών έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της «Κιβωτού».

opinion-google-news-2

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα