Κιβωτός του Κόσμου: «Δικαίωση των θυμάτων» η ποινική δίωξη κατά του πατέρα Αντώνιου (video)

Κιβωτός του Κόσμου: Ανακοίνωση εξέδωσαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου (8/4/2023) οι δικηγόροι θυμάτων στην οποία κάνουν λόγο για μία πρώτη δικαίωση, μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα κατά του πατέρα Αντώνιου.

Οι συνήγοροι των παιδιών που έκαναν τις καταγγελίες για τον ιδρυτή πατέρα Αντώνιου και πρώην εργαζόμενους της Κιβωτού του Κόσμου ζητούν όσο το δυνατόν ταχύτερη διαδικαστική εξέλιξη και εκκαθάριση της συγκεκριμένης υπόθεσης, κάτι που «θα συντείνει στον περιορισμό του τραύματος και του στιγματισμού» των θυμάτων.

«Δικαίωση των θυμάτων, οι οποίοι βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν, παρά τη μικρή τους ηλικία», χαρακτηρίζουν την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς και πρώην εργαζομένων της οργάνωσης, οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας Κώστας Κοσμάτος, Κλειώ Παπαπαντολέων και Χρήστος Λαμπάκης, σε ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωση, οι συνήγοροι των παιδιών, που κατήγγειλαν στις Αρχές την υπόθεση, αναφέρουν πως «η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του βασικού εμπλεκομένου (πατέρα Αντώνιου) και επτά άλλων εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου, στη βάση όλου εν γένει του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά την προκαταρκτική εξέταση αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντική εξέλιξη».

Και προσθέτουν: «Αφενός σημαίνει ότι η Εισαγγελέας που μελέτησε τη δικογραφία έκρινε ότι συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών εγκλημάτων εις βάρος των εντολέων μας, αξιολογώντας προφανώς ως αξιόπιστες τις καταγγελίες και καταθέσεις τους».

Υπήρξε «δευτερογενής θυματοποίηση»

Αφετέρου συνιστά μία πρώτη, έστω και σε πρώιμο στάδιο, δικαίωση των εντολέων μας αλλά και όλων των θυμάτων, οι οποίοι βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν, παρά τη μικρή τους ηλικία.

Όπως τονίζουν, «αναμένουμε την διαβίβαση της δικογραφίας σε τακτικό ανακριτή ως προς τα κακουργήματα και τον ορισμό δικασίμου για τις πλημμεληματικές πράξεις».

«Σεβόμενοι απολύτως τη μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας, αλλά και τη δευτερογενή θυματοποίηση των εντολέων μας που έλαβε χώρα με τη δημοσιοποίηση υλικού της δικογραφίας, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση ή αναφορά», σημειώνουν οι συνήγοροι των θυμάτων.

«Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η όσο το δυνατόν ταχύτερη διαδικαστική εξέλιξη και εκκαθάριση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα συντείνει στον περιορισμό του τραύματος και του στιγματισμού τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

opinion-google-news-2

πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα