Καβάλα: Σοκ από το πολύνεκρο τροχαίο – «Όχι Θεέ μου μακελειό!» (video)

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στον Γαληψό στην Καβάλα από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί ηλικίας 22 και 23 ετών έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν με αποτέλεσμα να καρφωθεί κάτω από φορτηγό και να παρασύρει στον θάνατο έναν 55χρονο που την εκείνη τη στιγμή ξεφόρτωνε εμπορεύματα.

Οι νεαροί είχαν ξεκινήσει με το ΙΧ από την Ξάνθη και είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Αρκετά χιλιόμετρα πριν την Γαληψό στην Καβάλα συνάντησαν μπλόκο της αστυνομίας και διαπιστώθηκε πως το όχημα ήταν ανασφάλιστο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Στη διασταύρωση της Γαληψού, ο οδηγός του μοιραίου χτύπησε πλαγιομετωπικά ΙΧ στο οποίο επέβαιναν μία 44χρονη γυναίκα και ένα 15χρονο κορίτσι, έχασε τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και «καρφώθηκε» στο ημιφορτηγό.

Πριν την Γαληψό στην Καβάλα, οι νεαροί είχαν περάσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα έξω από το σχολείο του χωριού Ποδοχώρι, την ώρα που σχολούσαν μαθητές. «Πέρασε μέσα από εκεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αν πω 200 είναι λίγο. Από θαύμα γλίτωσα εγώ και τα παιδιά» λέει κάτοικος της περιοχής.

Καβάλα – «Μου είπε φεύγω μανούλα και σκοτώθηκε»

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 55χρονου οδηγού του φορτηγού, που μίλησε στο Mega. Ο γιος της έφυγε το πρωί για τη δουλειά αλλά δεν επέστρεψε ποτέ πίσω.

«Δεν ξέρω, η αστυνομία μόνο. Ο γιος μου είναι καλέ, ο γιος μου είναι, δύο μέτρα παλικάρι. Σήμερα σηκώθηκε, σήμερα πήγε στη δουλειά και λέει: “Φεύγω μανούλα. Στο καλό”, λέω. Και πήγε στη Γαληψό εκεί που ξεφόρτωνε, κυνηγούσε η αστυνομία κάτι, αυτούς τους λαθραίους και πήγαν να… Σκοτώθηκαν πέντε άτομα και μετά σκοτώθηκαν και οι ίδιοι και σκότωσαν και τον γιο μου. Ο γιος μου δεν ήταν μέσα στο αμάξι, ήταν κάτω, κουβαλούσε πράγματα στο μαγαζί», είπε η μητέρα του θύματος.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες αλλά και τον άνδρα που είχε παρασυρθεί κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η δύναμη με την οποία έγινε η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το φορτηγό που ήταν γεμάτο από εμπορεύματα, «γύρισε» σχεδόν 180 μοίρες.

opinion-google-news

Σχετικά άρθρα