Ιπποκράτειος Πολιτεία – Πριν και Μετά: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής (video)

Ιπποκράτειος Πολιτεία, οι πυροσβέστες προειδοποιούσαν το 2018 ότι: «Θα έχουμε φωτιά, εδώ είναι το Μάτι της Πάρνηθας».

«Είναι δεδομένο πως μια ημέρα στην περιοχή θα έχουμε δασική πυρκαγιά». Τα λόγια του Υποδιοικητή 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Βασίλη Βαθρακογιάννη κατά την διάρκεια ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ιπποκράτειου Πολιτείας τρία ολόκληρα χρόνια πριν, το 2018, μοιάζει σήμερα τραγικά προφητική.

Στις 30 Ιουλίου του 2018 η ομάδα Up’ Stories παρουσίαζε το βίντεο με τίτλο «Ιπποκράτειος Πολιτεία SOS. Το Μάτι της Πάρνηθας» με εκτενή έρευνα στους κινδύνους που κρύβει η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Το βίντεο είναι αφιερωμένο στον εθελοντή δασοπυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στις πυρκαγιές στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και ο οποίος ήταν συνεργάτης της ομάδας Up Stories.

Ποιος ήταν ο 38χρονος εθελοντής που σκοτώθηκε

«Ο καλός μας φίλος, στενός συνεργάτης και πάντα γελαστός Βασίλης Φιλώρας έσπευσε εθελοντής για την διάσωση περιουσιών και η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος του στέρησε την ζωή. Ο Βασίλης Φιλώρας ήταν μόλις 38 ετών. Πατέρας 2 παιδιών και ένας επιτυχημένος επαγγελματίας. Κορυφαίος τεχνικός στο χώρο των drone και εξειδικευμένος χειριστής και εκπαιδευτής.

Ιπποκράτειος Πολιτεία - Βασίλης Φιλώρας
Ιπποκράτειος Πολιτεία – Βασίλης Φιλώρας

Ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και πάντα φιλότιμος έσπευσε σε βοήθεια μαζί με άλλους φίλους του για απεγκλωβισμό ανθρώπων στην περιοχή, όπου μόλις είχε ξεκινήσει η απομάκρυνση ηλικιωμένων, παιδιών και ζώων έπεσε όμως σε παγίδα θανάτου στο λαβύρινθο της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Βαρύ συρμάτινο καλώδιο αποκολλήθηκε από κολόνα ηλεκτροδότησης και τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον θώρακα.

Διακομίστηκε χωρίς αισθήσεις στο ΚΑΤ. Εκεί για 70 λεπτά έγιναν απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει στη ζωή. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ καλέ μας φίλε», γράφει η ομάδα Up Stories.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Φωτιά – Αττική: Ο πρώτος νεκρός κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας

Σχετικά άρθρα