Γκαλερί CITRONNE: Στα λαμπερά εγκαίνια έντεκα εικαστικών στο Πόρο (photo)

Στα λαμπερά εγκαίνια της Gallery CITRONNE που ξεκίνησε την εφετινή καλοκαιρινή περίοδο στον Πόρο με την ομαδική έκθεση «ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ».

Έντεκα εικαστικοί – Νίκος Αλεξίου, Beppe Caturegli, Αλέκος Κυραρίνης, Χριστίνα Μήτρεντσε, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Μαρία Οικονομόπουλου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ποδιάς, Έφη Σπύρου, Θάλεια Χιώτη, Πάνος Χαραλάμπους – συγκροτούν μία θεματική και συνδιαλέγονται γύρω από το κοινό στοιχείο της επανάληψης στο έργο τους.

Η Τατιάνα Σπινάρη - Πολλάλη της Gallery CITRONNE, με τους καλλιτέχνες της έκθεσης, Αλέκος Κυραρίνης, Νίκος Ποδιάς, Χριστίνα Μήτρεντσε, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Beppe Caturegli, Θάλεια Χιώτη, Έφη Σπύρου, Πάνος Χαραλάμπους
Η Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη της Gallery CITRONNE, με τους καλλιτέχνες της έκθεσης, Αλέκος Κυραρίνης, Νίκος Ποδιάς, Χριστίνα Μήτρεντσε, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Beppe Caturegli, Θάλεια Χιώτη, Έφη Σπύρου, Πάνος Χαραλάμπους

Ακολουθούν μια «ιδιωτική» προσέγγιση, ο καθένας με την δική του ταυτότητα, την δική του μεθοδολογία, το δικό του οπτικό λεξικό. Χρησιμοποιούν ποικιλόμορφα μέσα και υλικά. Συχνά, κοινό χαρακτηριστικό στην διαδικασία και την τεχνική των καλλιτεχνών της έκθεσης είναι η αναφορά στην χειρωνακτική εργασία, με μία υποβόσκουσα κοινωνική και πολιτική διάσταση.

Χρήστος Νέζος, Τατιάνα Σπινάρη - Πολλάλη, Δημήτρης Γκοσμάνης
Χρήστος Νέζος, Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, Δημήτρης Γκοσμάνης
Σπύρος Πολλάλης, Κατερίνα και Σπύρος Σπυρίδωνος
Σπύρος Πολλάλης, Κατερίνα και Σπύρος Σπυρίδωνος

Παρά την «ατομικότητα» του κάθε καλλιτέχνη, στην έκθεση αυτή στη Gallery CITRONNE αναδύονται κοινοί τόποι. Η επανάληψη εκφράζεται ως μοτίβο, ως πανομοιότυπη παράθεση κειμένου και λέξεων, ως αλλεπάλληλες εικόνες. Η επανάληψη της κίνησης, η εμμονική ιεροτελεστική διαδικασία, η τάξη-ταξινόμηση, η κοπιώδης εμβάθυνση είναι μερικά από τα διακριτά χαρακτηριστικά των έργων της έκθεσης.

Γιάννης Δημητριάδης (Δήμαρχος Πόρου) - Μαργαρίτα Τσούκα, Βαγγέλης Ταρταράκης
Γιάννης Δημητριάδης (Δήμαρχος Πόρου) – Μαργαρίτα Τσούκα, Βαγγέλης Ταρταράκης
Κατερίνα και Αϊνόλα Τερζοπουλου - Νίνα Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Τσακίρη
Κατερίνα και Αϊνόλα Τερζοπουλου – Νίνα Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Τσακίρη

Οι εικαστικοί συμμετέχοντες στη της Gallery CITRONNE, κινούνται με γνώμονα μια καθησυχαστική «ρουτίνα», βασισμένη στην χειρωνακτική κίνηση, όπως την οικοδομεί το συνεκτικό στοιχείο της επανάληψης. Κατά τη συνθήκη της επανάληψης τα έργα που προκύπτουν αποτελούν μία εργασία αυτορρύθμισης πρώτα για τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Η χαρτογράφηση της επίμονης καταγραφής ενός εσωτερικού ρυθμικού κανόνα, ανακλά μία εσωτερική δομή, έναν στοχευόμενο αποκρυφισμό εκεί που η μορφή του κόσμου όπως τον κατανοούμε αλλά και όπως τον διαισθανόμαστε, βρίσκει τη μορφή του σε δονούμενες βασικές γραμμές.

(φωτο: studio Panoulis)

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα