Γιώργος Παπανδρέου: Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ (video)

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για την ανάγκη Νέας Αλλαγής.

Απηύθυνε προσκλητήριο ώστε το ΚΙΝΑΛ να ξαναγίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και ταυτόχρονα καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Γιώργος Παπανδρέου – Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη μαζί με στενούς του συνεργάτες βρέθηκε στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου όπου για αρκετή ώρα συσκέπτονταν και μελετούσαν τις τελικές αποφάσεις για την ανακοίνωση του.

Νωρίτερα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Για αρκετή ώρα, έως ότου δημοσιοποιηθεί η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, δεν επιτρεπόταν η είσοδος στους δημοσιογράφους. Αρκετή ώρα μετά, αφού ολοκληρώθηκε η μαγνητοσκόπηση της δήλωσης, επετράπη η είσοδος μόνο στους φωτογράφους.

Μέσα στο ΙΑΠ βρίσκονταν παλιοί συνεργάτες του και υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως ο Γιώργος Πεταλωτής, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Ρέππας και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Λίγο μετά ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε με κατεύθυνση το σπίτι του χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Γιώργος Παπανδρέου: Η πρώτη ανάρτηση του

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Δήμητρα Λιάνη: Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου

Σχετικά άρθρα